Aludj el, kisember, lényeg, hogy a multik jól vannak

Dörzsölheti a tenyerét az Orbán-kormány, megint sikerült a megfelelő célpontba páros lábbal beleszállni.

Nem részletezném a kézenfekvőt: országunk büszke vezetése megint eljátszotta a társadalom egyik szegmensével a befingok a liftbe, pont mielőtt bezáródna az ajtó-című kamaradrámát. A nyár közepén, őszi indulással, egy nap alatt megszavazva.

Nehogy bárki ésszel fel tudjon készülni rá, hogy a havi költségeit százezres nagyságrendű mínusszal verik telibe. Oldják meg! Találékony nép a magyar - ahogyan azt Parragh László iparkamarai elnök jelezte belazulva.

Az erőből torkon lenyomásban már eddig is rekorder Orbán-kormány mindehhez persze hagyományőrző módon mellékelt egy kellemes adag szemérmetlenül patkány hazugságot is. Megtehetik, ilyesmiért ma már nem jár székházostrom.

Hiszen aki adónemileg katázik, az pontosan tudja, hogy akkora vakítás a döntéshozó urak részéről a gazdaság kifehérítéséről szóló magyarázkodás, mint ide a Lófej-köd, ugyanis ennek épp az ellenkezője fog bekövetkezni: miután ezeknek a kisvállalkozóknak a masszívan túlnyomó része cégeknek (is) számlázott eddig, kénytelenek lesznek átalányadózásra váltani - hiszen az új törvény szerint csak magánszemélyeknek állíthatnak ki számlát -, annak farvizén pedig jópár klienstől majd zsebbe fogják kérni a munkájuk árát. A találékony nép, ugye.

Ezek az emberek nem azért fognak feketézni, mert bűnözni annyira ünnepélyes érzés, hanem mert a kevesebb adóalap több esélyt jelent a túlélésre az egyre mélyebbre nyúló világgazdasági szakadék szélén.

Én is katázok, független újságíróként cikkeket írok, ezen túl közösségimédiás kampányokat találok ki és kreatív tartalmakat gyártok. Életem viszonylag decensnek mondható, de a saját lakás ígéretéről már rég lemondtam, a friss törvénymódosítással pedig lassan a sima takarékoskodás is pályán kívülre kerül, hiszen ősztől kapásból hatszámjegyű összeggel emelkedik a havonta befizetendőm.

És itt érkeztünk el a lényeghez, mármint nem hozzám, hanem a tényhez, hogy egyébként nem a KATA átalakításának a gondolata sátáni, hanem ennek a lehető legszakmaiatlanabb megoldása, aztán pedig annak az egyeztetéstől mentes, dominátor, cinikus levezénylése.

Úgy, hogy mindeközben a 750 millió eurónál éves szinten több bevételt termelő gigavállalatok minimáladóját természetesen ki más vétózta volna meg, mint az Orbán-kormány. Hiszen a megszorítás az big NO-NO! Kivéve, ha a legapróbb, védtelen egzisztenciákról van szó, a hangyaméretű emberről, aki mögött nincs hatalmas gravitációjú, érdekérvényesítésre képes cégképződmény. Attól nem fog jönni számottevő ellenállás, szóval hadd szóljon!

De szerencsére a NAV a weboldalának nyitóján rögtön a katázó vállalkozók segítségére siet, hogy részletesen elmondja, innentől merre tovább, és milyen lehetőségek nyílnak… Ja, nem. A találékony magyar ember majd kitalálja magától.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény