Kátyúztunk a polgármesterrel - videó

Nyilvános kátyútemetésre voltunk hivatalosak, ahol Puskás Tivadar nem csak lapátot, de döngölőgépet is ragadott.

A Szent Márton utca egyik buszmegállójában várakoztunk szerdán reggel, no nem a helyi járatra, hanem a polgármesteri hivatal küldöttségére, ugyanis a buszöbölben található kátyú betemetése volt a délelőtti terv. A SZOVA munkatársai hamar megérkeztek, elsöprögetve a fölös szemetet előkészítették a terepet, majd megérkezett Puskás Tivadar és Marton Zsolt is.

Kátyúzás a belvárosban
Nagyjából 200 kilogramm hideg aszfalt került a lyukba
Garai Antal Atom

A városvezetők elmondták, hogy ez a tél rendesen megviselte az utakat, de képeztek 100 millió forint üzemeltetési tartalékot a költségvetésben (hóeltakarításra, egyéb munkálatokra), amiből így a kátyúzásra is több jut idén. A Nyugat.hu már korábban közzétett egy felhívást Fogadj örökbe egy kátyút! 2013. January 24. 08:10 , hogy az olvasók jelezzék, ha kátyút találnak, sőt még örökbe is fogadhatják őket, hogy egészen pici kis lyuk koruktól végigkísérhessék életútjukat a tengelytörő kráterségig. A városvezetés most ugyanígy tesz: ha valaki kátyút lát, akkor azt a katyu_KUKAC_szombathely_PONT_hu címre küldje, s ezzel rögzítik a Hold-térképen - vagyis a javításra váró lyukak listájában.

Kátyúzás a belvárosban
Az úthiba orvoslása
Garai Antal Atom

A kátyút nagyon hamar betömték a SZOVA munkatársai, eggyel kevesebb hungarikum lett így Szombathelyen, és még a polgármester is besegített, nézzék meg videónkban a dolgos kezeket.

Nem támogatott video formátum
Video: Kátyúzás a Szent Márton utcában
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Fogadj örökbe egy kátyút!

A hóháborgás után, most a huppogás okoz közfelháborodást a szombathelyi autósok között.

Kárpáti: sok kátyú, nagy forgalom

Leginkább a kátyúk, a megnövekedett forgalom és a járdahiány bosszantja a szombathelyi utca lakóit.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet