Fogadj örökbe egy kátyút!

A hóháborgás után, most a huppogás okoz közfelháborodást a szombathelyi autósok között.

Olvasónk, Semei Ferenc az alábbi kedvenc kátyúját küldte be:

Kedvenc kátyúm
Semei Ferenc

A múlt héten még az volt a legfőbb beszédtéma a szombathelyi sofőrök között, hogy mennyire impotens a város és a Közút, hogy nem tudja eltakarítani a havat az utakról. Bezzeg Ausztriában minden megy, mint a karikacsapás, ott a fehér hómezők között feketéllik az aszfalt. A leginkább közhelyes szóbeszéd csak félig-meddig állta meg a helyét, ugyanis a városon belül a SZOVA igenis kitett magáért. A nagy hóeltakarításnak, jégnek, fagynak azonban most isszuk a levét.

Ez még egy őszi fotó, mostanra gombamódra szaporodtak el az úthibák a városban
Garai Antal Atom

A hó ugyanis olyan kátyúkat hagyott maga mögött, amiben még egy birodalmi lépegető is derékig süllyedne. A város szakemberei elkezdték a károk felmérését, sőt, amint azt Lakézi Gábor, Városüzemeltetési Osztályvezetőtől megtudtuk: a főbb útvonalakon – az időjárás függvényében – neki is álltak a hidegaszfaltos, ideiglenes útjavításnak. Ha pedig jön a tavasz, akkor az úthibák végleges javítását is megkezdik. A városnak évente 60 millió forintja van kátyúmentesítésre, de ha szükséges lesz, a közgyűlésnek jelzik, hogy plusz összegek kellenek.

Legyen kedvenc kátyúja!

Elnézve az időjárást, valószínű, hogy még jó ideig kerülgetnünk kell a másvilágra nyíló fekete lyukakat az aszfalton. De, hogy derűsen lássuk a világot, felhívást intézünk a nyugat.hu olvasói felé. Küldjön fotót a kedvenc kátyújáról, és mi megszavaztatjuk, hogy melyik a 2012/2013-as tél legjobb szombathelyi úthibája. A fotót és a kátyú fellelhetőségének pontos helyét a kontaktunk_KUKAC_nyugat_PONT_hu-ra várjuk.

Kátyúkergetésre fel!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű