Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályázat nélkül adták bérbe a felújított Késmárk utcai teniszpályákat Szombathelyen

Egy egyéni vállalkozó kapta meg a bérleti jogot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi teniszpályák helyzete azóta téma, hogy elkezdődött a Sportliget felújítása. Illetve mióta a Haladás stadion építése miatt megszüntették a Haladás VSE teniszpályáit a Rononci úton. Az amatőr teniszezőknek lecsökkentek, majdnem eltűntek a lehetőségei, így nem véletlen, hogy felháborodtak.

A Sportliget tavaly elkészült, nekünk egyébként tetszik Egy cseppnyi Európa Szombathelyen - nagyon menő lett a felújított Sportliget May 25. 19:02 , de mint kiderült, a teniszpályák felújítása már nem volt a felújítási tervben, az áldatlan állapotot mi is bemutattuk Balesetveszélyről, kavicsos és koszos teniszpályákról írt levelet a Sportliget üzemeltetőjének egy teniszező 2019. November 23. 08:23 tavaly novemberben. Aztán a novemberi közgyűlésre készült anyagból kiderült Balesetveszélyről, kavicsos és koszos teniszpályákról írt levelet a Sportliget üzemeltetőjének egy teniszező 2019. November 23. 08:23 , hogy a Haladás VSE teniszszakosztálya a Sportligetbe költözne, és ehhez felújítják a Sportliget pályáit és azok kiszolgáló létesítményeit is.

Így néztek ki a Soprtliget teniszpályái tavaly ősszel
Olvasó

A megállapodás tervezetében ezek szerepeltek - csak nem lett belőle valóság:

 • Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonában álló Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tenisz szakosztálya egyesül a Haladás VSE tenisz szakosztályával;
 • A Sporttelep továbbra is a Sportiskola kezelésében marad, azzal, hogy a HVSE tenisz Szakosztálya ingyenesen használja a sportpályákat és az infrastruktúrát;
 • A teniszpályák az éves időbeli kapacitás legalább 20 százalékban más hivatásos vagy amatőr sportolónak vagy csapatnak kell rendelkezésre bocsátani;
 • A Haladás VSE Tenisz Szakosztálya a Sportligetben lévő 6 teniszpályát és az infrastruktúrát 2020. január 1. napjától 15 éves határozott időtartamra ingyenesen használhatja.
 • Azóta viszont kiderült, hogy nem sikerült a megegyezés, így továbbra is függőben van a HVSE teniszszakosztályának ügye.

  Extra lett és maradt a régi bérlő

  Közben szép csendben elkészült a Késmárk utcai teniszcentrum. Eredetileg 300 milliósra tervezték Közel 300 millió forintból épül fel a Haladás teniszezőinek új otthona 2018. January 22. 19:56 a felújítást, akkor látványterveket is közöltünk róla:
  Forrás: szombathely.hu
  Forrás: szombathely.hu

  A Késmárk utcában azóta 2x3 salakos teniszpálya épült, összesen tíz pálya van, új, kétszintes klubépületet is kialakítottak. Megtervezték négy pálya lefedését is, könnyűszerkezetes csarnokot terveztek rájuk, ehhez viszont többletforrás kell, ennek biztosítására már tettek lépéseket.

  A Késmárk utcai pályákat a Savaria TSE teniszezői használták, ők felajánlották az együttműködést a HVSE-nek, de egyelőre nincs megállapodás.

  Ezeket a pályákat már 1997-től egy magánszemély és egy betéti társaság bérli, a városi közgyűlés júniusban úgy döntött, hogy 15 évvel meghosszabbítja a bérleti szerződést. A bérlőnek 38 millió forint értékű munkákat kell megcsináltatnia az ingatlanon, de ebből maximum 24 milliót számolhatnak be a bérleti díjba. Az éves bérleti díj bruttó 2 millió forint, ha elkészül a könnyűszerkezetes csarnok, akkor ez bruttó 2,4 millióra emelkedik.

  Az amatőr teniszezők is aggódnak, hogy nem lesz hol játszaniuk, a HVSE teniszszakosztályának pedig még mindig nincs otthona.

  Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés