Ma éppen keményítőgyárat vett Mészáros Lőrinc csekély 26 milliárdért

Lapunk csak kishírben hozza, mert mindennapi történet.

Az Opus Nyrt. tulajdonába kerül a keményítő-, alapanyaggyártással és forgalmazással foglalkozó Viresol Kft. 51 százalékos üzletrésze, ezzel újabb szakasz valósul meg az idén februárban bejelentett, a tőzsdei társaság működésében meghatározó tőkeemelés-sorozatból - közölte az Opus Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a Viresol a régió egyik legnagyobb modern keményítőipari üzeme, nettó értékesítési árbevétele meghaladja majd az évi 100 millió eurót.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az Opus Nyrt. igazgatósága döntésével elfogadta a Viresol Kft. 51 százalékos üzletrészének apportját a szakértő által meghatározott mintegy 26,7 milliárd forint piaci értéken.

A Viresol Kft. (Visonta Projekt Kft. néven) 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy megépítse Magyarország egyetlen és a régió egyik legnagyobb, az elérhető legmodernebb malomipari technológián túlmutató búzafeldolgozó üzemét.

Tavaly tavasszal indult a Mátrai Erőmű ipari parkjában a zöldmezős beruházás, jelenleg a próbaüzem előkészítése zajlik. A hulladékmentes technológiával működő gyár évi 250 ezer tonna hazai búza feldolgozásával keményítőt, alkoholt, valamint takarmány-alapanyagokat állít elő a hazai és régiós élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára.

Az Opus Nyrt. Mészáros Lőrinc kormányközeli oligarcha érdekkörébe tartozó tőzsdei cég.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság