Készpénzt és aranyat lopott két nő Szombathelyen

Segélyszervezeti munkatársnak és önkormányzati dolgozóknak adták ki magukat.

„A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a két nővel szemben, akik a vádirat szerint a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személyektől tulajdonítottak el pénzt, illetve aranyakat 2020 decemberében és 2021 januárjában Szombathelyen” – közölte lapunkkal a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nők 2020 decemberében magukat egy segélyszervezet munkatársainak adták ki, így jutottak be a kilencvenes éveiben lévő sértett és felesége szombathelyi lakásába, ahol tőlük 90 ezer forintot, valamint egy 52 ezer forint értékű aranynyakláncot tulajdonítottak el.

A vádlottak 2021 januárjában magukat önkormányzati dolgozónak adták ki, így mentek be egy nyolcvanas éveiben lévő sértett szombathelyi lakásába, ahol elterelték a figyelmét és 190 ezer forintot, továbbá 6 darab aranygyűrűt loptak el.

A bűncselekménnyel okozott 534 ezer forint kárból a gyűrűk lefoglalásával 344 ezer forint megtérült.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, büntetőjogi felelősségükről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló