Készüljön fel, hogy idén már nem nagyon fog találni 1000 forint alatt lángost a Balatonon

Emelkednek a költségek.

Be kell építeni a lángos árába az emelkedő költségeket, így legalább ezer forintos lángosra számíthatunk idén nyáron a Balatonon – hívta fel a figyelmet a hvg.hu . Mint kiderült, korábban a Blikk és a Sonline is a lángos árának emeléséről számolt be. Előbbi szerint a sima lángos mindenütt 1300 forint lesz a parti lángososoknál, de utóbbi lapban is 1200 forintos árat említett a sajtos-tejfölös esetében egy megkérdezett büfés.

A Sonline szerint egyébként az éttermesek az alapanyag-drágulás és az ukrán háború miatt óvatosak a szezont illetően, de azt is problémának tartják, hogy a boltokban is elfogadják már a SZÉP-kártyát, így a megemelkedett árak miatt inkább ott költik majd el az emberek a pénzüket.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a lapnak elmondta, hogy az idei szezont nehéz megjósolni. A drágulás a turizmusban is megjelenik majd, ami választás elé állíthatja a nyaralókat, és elképzelhető, hogy a megemelkedett költségek miatt sokan tartalékolnak majd, és csak pár napra utaznak el a Balatonhoz.

Kelemen Lili, a szallas.hu oldal sajtófelelőse pedig úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy átlagosan 30 százalékos lesz az emelkedés a balatoni szállások áraiban is, ami azért a szállás fajtájától, felszereltségétől, kényelmi szolgáltatásaitól és a parti települések elhelyezkedésétől függően változhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság