Két év alatt 75 százalékos áremelkedés után most még tovább fognak drágulni a bútorok

Újabb tízezrekkel drágulnak idén a bútorok.

Kiugróan drágulhatnak a bútorok, pedig van, ahol már most 75 százalékkal többe kerül egy szekrénysor, mint két éve - számolt be az RTL Híradó . Tavaly még a koronavírusjárvány miatt emelkedtek az árak, most viszont az orosz-ukrán háború hatására.

Mint kiderült, idén áprilisban 1995 óta nem látott ütemben ugrott meg a fa beszerzési ára, ugyanis eddig kelet-európai erdőkből szerezték be nagyobb mennyiségben a fát a gyártók. Ráadásul nem csak fából alakult ki hiány, hanem fémekből, bútorlapból és ragasztókból is.

A GKI friss, reprezentatív kutatása alapján a drágulás magyar családok százezreinek okozhat sok tízezer forintos plusz kiadást idén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság