Két szombathelyi válogatott teniszező is tarolt Keszthelyen

Minden számot megnyert Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter.

Parádés szombathelyi sikerek születtek Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter jóvoltából az év legrangosabb szenior versenyén, a Lénárt László-emlékversenyen, melyet július 12. és 18. között rendeztek meg Keszthelyen. A két válogatott teniszező tarolt a +60-as kategória páros számaiban - írják az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán.

A Bogár Szabó–Sákovics duó nemrég egyébként Európa-bajnoki címet is szerzett vegyes párosban, így esélyesként érkezett Keszthelyre. És bizony nem is okoztak csalódást, hiszen könnyedén nyerték a tornát. Jó formájukat mutatja az is, hogy szettet sem vesztettek az egész versenyen.

Bogár Szabó Éva Szerencsésnével az oldalán nyerte a női párost, Sákovics Péter, a Sporttudományi Intézet adjunktusa pedig Szekrényes Zsolttal a férfi párost.

Tarolt Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter a Lénárt László-emlékversenyen
Facebook/ELTE Savaria Egyetemi Központ

Az itt megszerzett hétszáz ponttal Bogár Szabó Éva a hatodikról a másodikra, Sákovics Péter pedig a nyolcadikról a negyedik helyre lépett előre a vegyes páros-világranglistán. Ez azért fontos, mert a szeptemberi világbajnokságon biztosan kiemeltek lesznek, és elkerülhetik a legjobbakat a torna elején.

Az egynemű párosoknál Sákovics a tizenharmadik, míg Bogár Szabó a harmichatodik helyen áll.

Sákovics egyéniben is indult, de szerencsétlen sorsolás következtében a torna első kiemeltjével kezdett, aki legyőzte és végül meg is nyerte a versenyt. A vereséget követően Sákovics indult az összevont (50–55–60) vigaszági versenyben, ezt pedig meg is nyerte.

A Lénárt László-emlékverseny egyébként a Nemzetközi Teniszszövetség versenynaptárában az Európa-bajnokság és a világbajnokság után a legrangosabb nemzetközi versenyek közé tartozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport