Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabályt szegett a járdafestőket jelentő szombathelyi közterület-felügyelet igazgató?

Rendőrségi feljelentést tettek a Kétfarkú Kutya Párt helyi szimpatizánsai.

Pénteken esett neki festékkel és ecsettel Feljelentéssel végződött a Kétfarkú Kutya Párt járdafestése Szombathelyen 2017. April 14. 20:03 a szombathelyi Sörház utca járdájának néhány Kétfarkú Kutya Párt-szimpatizáns, akik egy kicsit vidámabbá akarták tenni a töredezett járdaszakaszt.

Bár sok arra járó városlakónak tetszett az ötlet - többen még festeni is segítettek - a közterület-felügyelet feljelentéssel zárta az akciót. Most közterület beszennyezése miatt kell majd felelnie az aktivistáknak.

Az ügy azonban ezzel nem zárult le. A Nyugat.hu úgy tudja, hogy a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsai ma feljelentést tettek a rendőrségen, ugyanis a festést jelentő szombathelyi közterület-felügyelet igazgatója, maga is szabálysértést követett el. Az esetről fotót és videofelvételt is készítettek a járdafestők.

Mi a tudósításunkban ugyan nem tértünk ki rá, de az RTL Klub híradója megkérdezte, hogy ki jelentette a festést, amire azt a választ kapták, hogy a köztéri kamera rendszer képén látták az akciót, ezért hivatalból kellett eljárniuk a köztereseknek. Íme a híradó tudósítása:

A szimpatizánsok nekünk pedig viszont azt állítják, hogy a közterület-felügyelők igazgatója járt arra és ő jelentette őket a kollégáknak.

A Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsai már a helyszínen jelezték azt, az őket kérdőre vonó igazgatónak, hogy videofelvételt készítettek róla és mivel szabálytalanul állt meg, jelenteni fogják a rendőröknek.

Telefonon kerestük meg dr. Varsányi Pétert, a szombathelyi közterület-felügyelet igazgatóját, akitől azt kérdeztük, mi alapján mentek ki és jártak el a festőkkel szemben? Ő azt a választ adta, hogy teljesen mindegy, a lényeg, hogy a szabályszegőkkel szemben el kell járniuk.

Hiába kérdeztük, valóban ő volt-e az, aki jelezte a járdafestést. Válaszként azt kaptuk, erről nem nyilatkozik.

A feljelentést tett járdafestő lapunknak azt mondta, a rendőrség nyolc napon belül ígért neki választ az ügyről. Szerinte a videón több szabálytalanság is látható, amit a közterület-felügyelet vezetője követhetett el. Mivel a videó a rendőrségi nyomozásban bizonyíték, így azt egyelőre megmutatni nem tudjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Közélet

Tovább az oldalra