A Magyar Kézilabda Szövetségen múlik, lesz-e kézilabdacsarnok Szombathelyen

Nálunk szavazhat is arról, kell-e egy új sportlétesítmény Szombathelynek.

Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak - írtuk a múlt héten Saját csarnokot akarnak a szombathelyi kézilabda-csapatnak January 19. 17:04 . Czeglédy Csaba városi képviselő, majd a közgyűlés többségét adó Éljen Szombathely-frakció közleményéből derült ki, hogy a városvezetés komolyan gondolkodik egy új csarnokon, amit az SZKKA kézisei használnának.

Biztos, hogy az ingyen terület elég lesz a várostól?

A tervek szerint nem egy hatalmas létesítményről, inkább egy munkacsarnokról van szó, ahol nyugodtan elfér az SZKKA mintegy 400 igazolt játékosa. A Czeglédy posztja alatt Nemény András polgármester is kommentelt, azt írta, a városnak nincs pénze sem az építésre, sem a működtetésére, de ha az egyesület kap pénzt a szövetségtől a csarnok megépítésére, akkor az önkormányzat ingyen használatba adja az ehhez szükséges ingatlant.

Garai Antal Atom

Előterjesztés nem készült az ügyről, várhatóan egy későbbi közgyűlésen tárgyalják, de úgy tűnik, meglesz a konszenzus a csarnok ügyében. Az önkormányzatnak így ugyanis nem kerülne pénzébe a csarnok megépítése, és a jelenlegi elképzelések szerint az üzemeltetése sem. Utóbbira azért nem vennénk mérget, de most a kézilabda szövetségben bíznak a történet szereplői.

A történetbe közben beszáll a Fidesz és Hende Csaba is. Hende Csabát pénteken választották meg Hende Csaba lett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia tiszteletbeli elnöke January 21. 17:58 az SZKKA tiszteletbeli elnökének, aki gyorsan ki is jelentette, támogatja, hogy a klubnak új csarnoka legyen.

A politika már beárazta magának a csarnokot

Körülbelül ezzel egyidőben a Nyugat pénteki podcastjának Podcast Péntek – „Márciustól jönnek a politikai atombombák, de a választópolgárok mást szeretnének” January 23. 11:27 vendége volt Horváth Gábor városi képviselő (Fidesz), aki kérdésünkre azt mondta, az ügyről biztosan lesz vita, de frakciója támogatja majd, hogy az önkormányzat ingyen átadja használatba a csarnokhoz szükséges területet az SZKKA-nak.

Az elképzelés arról szól, hogy a csarnok a kézilabda szövetség segítségével, tao-támogatásból épüljön meg, és később az üzemeltetését is tao-pénzekből oldják meg. Ami jó megoldásnak tűnik, de valljuk be, elég sok kockázatot hordoz magában a város anyagi helyzetét ismerve.

Mindenesetre úgy tűnik, a politika már beárazta magának a szombathelyi kézilabdacsarnokot. Aztán, hogy mi lesz, ha elkészül, és gondok lesznek az üzemeltetésével, azzal majd foglalkoznak akkor, ha aktuális lesz. Meglátjuk.

Nálunk most szavazhat a kézilabdacsarnokról:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet