Ki érti ezt? Tavaly húsz százalékkal többet tankoltunk, mint 2021-ben

Ezt a növekedést némileg ellensúlyozza, hogy a prémium üzemanyagok fogyasztása drasztikusan csökkent.

Jelentős növekedést mutatnak a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai a 2022-es Magyarországi üzemanyag-fogyasztásról – írja a vezess.hu .

A legnagyobb kúthálózatok, így többek között a Mol, az OMV, a Shell eladásait összegző kimutatások szerint 2022-ben a sima 95-ös benzin forgalma 37 százalékkal nőtt, azaz 465 ezer literrel több fogyott belőle, ezzel fogyasztása meghaladta a másfél milliárd litert. A normál gázolaj eladása pedig a 2,9 milliárd litert lépte túl, azaz 693 ezer literrel nőtt 2021-hez képest.

Ezt a növekedést némileg ellensúlyozza, hogy a prémium üzemanyagok fogyasztása drasztikusan csökkent, hiszen azokra nem vonatkozott az literenként 480 forintos hatósági ár.

Az összesített fogyasztásnövekedés azonban még így is tetemes: összesen 4,6 milliárd liter üzemanyag fogyott Magyarországon 2022-ben, ami 22,8 százalékkal haladja meg a 2021-es 3,8 milliárd litert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek