Ki szereti közülünk a Haladást? – „A foci annyira nem érdekel”

Megdöbbentő eredménnyel zárult utcai érdeklődésünk: mégsem vagyunk futballnemzet.

Sok embert kérdeztünk meg Szombathely utcáin arról, mi a véleményük a Haladás teljesítményéről, és meglepő eredményre jutottunk. A lehető legrosszabbra a csapat szempontjából: közömbös, engem annyira nem érdekel, és más, effajta érzelem nélküli megnyilvánulások hallatszottak mikrofonunk előtt, mint videónkban is láthatják és hallhatják.

Túlságosan messze mutató következtetéseket ebből levonni nem lehet. A meglepetés annak szól, hogy általában vagy imádnak egy csapatot, vagy gyűlölik. Hogy azonban semmiféle érzelmet ne váltson ki a polgárokból egy helyi futballcsapat, az a lehető legrosszabb. Olyan, mintha egy zsák krumpli, vagy zacskó kifli lenne a társaság, és ennél kellemetlenebb velük nem történhet.

Megengedjük azonban, hogy mi hibáztunk, rossz embereket szólítottunk meg rossz helyen és időben. Mert, ha egy győztes meccs után érdeklődtünk volna a stadion kijáratánál, más - pozitív - lett volna az eredmény, míg vereség után pedig ellenkező előjelű. De már mindegy, egy bizonyos: hiába gondolják úgy, nem vagyunk futballnemezet. És ön szerint?

A magyar foci háttérügyeiről és a politikai befolyás eredményéről nemrég írtunk tényfeltáró cikket Egy magyar focicsapat sikeréhez három dolog kell: pénz, pénz és egy fideszes klubelnök 2022. October 21. 07:16 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport