Kiderült, mi okozta II. Erzsébet királynő halálát

A 96 éves uralkodó szeptember 8-án hunyt el.

Csütörtökön nyilvánosságra hozták II. Erzsébet királynő halotti anyakönyvi kivonatát, melyben mindössze annyi szerepel, hogy idős kora okozta halálát – írja a BBC.

A hivatalos papíron lányának, Anna hercegnőnek aláírása szerepel és megtudhatjuk belőle azt is, hogy a királynő helyi idő szerint 15:10-kor hunyt el Elhunyt II. Erzsébet királynő September 08. 19:49 balmorali kastélyában szeptember 8-án.

Amikor tehát a Buckingham-palota csütörtök kora délután közölte, Válságos II. Erzsébet királynő állapota September 08. 14:58 hogy orvosi felügyelet alatt áll a királynő, mert orvosai aggasztónak találták egészségi állapotát, már nem élt.

De távozásának hírét csak este közölték: „A királynő békésen távozott az élők sorából ma délután Balmoralban”. Utána pedig kezdődött a hivatalos nemzeto gyász, melynek utolsó napján, szeptember 19-én helyezték végső nyugalomra a Windsori kastély Szent György-kápolnájában található VI. György király emlékkápolnában. Szülei, VI. György és Erzsébet anyakirályné, illetve férje, Fülöp is ebben a kápolnában vannak eltemetve.

II. Erzsébet sírja
Instagram

II. Erzsébet volt az Egyesült Királyság leghosszabb ideig szolgáló uralkodója, illetve a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó a világon, 70 évig volt trónon. 96 éves korában érte a halál.

A trónon legidősebb fia, Károly egykori walesi herceg követi, 14 nemzetközösségi állam új királyaként és államfőként fogja vezetni az országot a gyászban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet