Kilenc embert mentettek ki a Balatonból a hétvégén

Volt köztük műszaki hibás, árboc-törött, felborult vitorlás is.

Kilenc embert kellett kimenteni a hétvégén a Balatonból - közölte a rendőrség.

A tájékoztatás szerint műszaki hibás, árboc-törött, illetve felborult vitorlás, valamint egy eltévedt SUP utasai is vízirendőrök segítségére szorult.

Hozzátették, egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel nem szabad 500 méterre távolabb menni a parttól.

Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor tilos fürödni, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek