Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Két főszerkesztőt is kirúgtak az Orbán-interjú meghamisítása miatt

A Vas Népénél is megfordult Németh. F. Bernadettet is, aki a veszprémi Naplót vezette néhány éve. Összesen öt embert bocsátottak el, azonnali hatállyal.

A veszpremkukac.hu információi szerint komoly kirúgáshullám kezdődött a december 24-én, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán Viktor-interjú meghamisítása Meghamisították Orbán Viktor interjúját az egyik PLT-lapban 2016. December 25. 11:29 miatt.

A lap úgy tudja, hogy azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, valamint Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének szintén felmondtak.

A meghamisított interjú a Fejér megyei napilapban jelent meg, de a belső vizsgálat gyorsan megállapította Veszprémben hamisították meg a Fejér Megyei Hírlap Orbán Viktor-interjúját 2016. December 27. 17:20 , hogy az anyagba Veszprémben, a Napló szerkesztőségének egyik gépéről nyúltak bele. A felmondásokat a lap hitelének rontásával és hanyagsággal indokolták - írja a veszpremkukac.hu.

A PLT közleményt juttatott el az MTI-hez

A közleményben az olvasható: a Fejér Megyei Hírlapban 2016. december 24-én megjelent, Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú meghamisítása miatt a társaság ügyvezetése az elmúlt két napban részletes belső vizsgálatot folytatott le.

A szerkesztőségi rendszer automatikusan elmentett, bizonyító erejű adataiból, az adott időpontban a belső hálózattal kapcsolatban állt gépek informatikai vizsgálatából, valamint a lehetséges érintett munkatársak meghallgatása alapján megállapítható volt, hogy a cikkhamisítás hátterében belső munkatársak állhattak

- írták, hozzátéve: az ügy teljes kivizsgálása érdekében a cég menedzsmentje ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.

Közölték: az érintett főszerkesztőket a vezetői felelősség miatt, a felelős szerkesztőt és a lapszerkesztőt pedig munkakörben elkövetett gondatlan munkavégzés miatt tisztségükből felmentették, munkaviszonyukat azonnali hatállyal megszüntették. Elbocsátották azt a munkatársat is, aki a cikk módosításával közvetlenül kapcsolatba hozható.

A Pannon Lapok Társasága ismételten elnézést kért az érintettektől.

Az ügyvezetés a cikkhamisítást megengedhetetlen sajtóetikai vétségnek tartja, amelynek kiindulópontja egyértelműen egyéni akciónak tekinthető. A felelősség gyors megállapítása a cég kiváló belső informatikai rendszerének volt köszönhető. A PLT mindent megtesz azért, hogy a jövőben hasonló eset többé ne történhessen meg a lapcsoportnál

- áll a közleményben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra