Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Veszprémben hamisították meg a Fejér Megyei Hírlap Orbán Viktor-interjúját

A PLT nagy erőkkel keresi a tettest, azt már tudják, kinek a kódjával léptek be a rendszerbe, de róla nem hiszik el a hamisítást, mert hithű fideszes.

Ahogyan az kell, azonnal belső vizsgálat indult, miután ismeretlenek négy mondatot változtattak meg Meghamisították Orbán Viktor interjúját az egyik PLT-lapban 2016. December 25. 11:29 a Fejér Megyei Hírlap december 24-i számában megjelent Orbán Viktor-interjúban. A lapot - és a Veszprém, Vas és Zala megyei napilapokat - kiadó PLT gyorsan közleményben határolódott el a dologtól, ami nem meglepő, hiszen a PLT-t szeptemberben vásárolta meg a Médiaworks A Médiaworks megvette a Vas Népét is kiadó PLT-t 2016. September 30. 13:58 , majd egy hónappal később az egész Médiaworksöt megvette egy, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég Most jöhet igazán a kormánypárti hang a Vas Népében: Mészáros Lőrinc-közeli cég vette meg a kiadót 2016. October 25. 20:09 .

Egy Orbán-interjúba nem mertek volna belenyúlni

A b1blog úgy tudja , hogy átvizsgálták a potenciális gyanúsítottak számítógépeit, a laptopokat ellenőrzésre le kellett adniuk. Azt már tudják, kinek a belépőkódjával fértek hozzá az interjúhoz, a kód tulajdonosáról viszont nem akarják elhinni, hogy erre képes lett volna. Ettől függetlenül még lehet, hogy vele vitetik majd el a balhét.

Az is kiderült, hogy a módosítást nem a székesfehérvári szerkesztőségben követték el, hanem Veszprémben, a PLT központi szerkesztőségében. A PLT-nél ugyanis a nagy politikai anyagokat központilag készítik, és készen adják át a megyei (székesfehérvári, veszprémi, szombathelyi, zalaegerszegi) szerkesztőségeknek. Ahol azt már nem ellenőrzik, hiszen a központból érkezett, és különben sem mertek volna belenyúlni egy Orbán-interjúba.

Bosszú is lehet az akció

Egyelőre azt se zárták ki, hogy valaki kívülről nyúlt bele a rendszerbe, elég sok embert bocsátottak el az elmúlt években a PLT-lapoktól, többségüket azért, mert nem találták őket kompatibilisnek a kormánypárti hanggal.

Az is kiderült, hogy az eredeti interjút egy bizonyos Szakács Árpád készítette, aki a Mediaworks megyei lapjainak országos tartalmát előállító szerkesztőség vezetője, akit már a cég fideszizálása után neveztek ki, miután elődjét kirúgták. A b1blog szerint Szakács inkább tűnik a jobbikos eszmevilághoz közelállónak, semmint fideszesnek, aki például a a Kurultaj sajtófőnöke volt, de a Nagy Magyarország lapigazgatójaként vett részt a Magyar Gárda és a Jobbik által rendezett Rongyos Gárda emléknapon, Harkán is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra