Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kitüntették Mészáros Lőrincet a nagycsaládosok

A Bölcső-díj Arany fokozatát kapta a leggazdagabb magyar.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kitüntetésben részesítette a Mészáros Csoportot, írja a novekedes.hu . A Bölcső-díj Arany fokozatát a leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc személyesen vette át. A kitüntetés azért kapta a milliárdos a nagycsaládosoktól, mert támogatta a rossz anyagi körülmények között élő nagycsaládosok nyaralását.

A Mészáros Csoport segítségével 1200 hátrányos helyzetű egyszülős és nagycsalád nyaralhatott idén és a tavalyi évben is. A tavalyi év során a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodákban szállhattak meg és pihenhettek a családok. A szervezet szerint az üdülés teljes költségét a milliárdos által és összesen 400 millió forintba került.  A Nagycsaládosok Országos Egyesületének méltatása szerint olyan családok nyaralhattak újra Mészáros jóvoltából, akik már egy évtizede nem voltak nyaralni.

A szervezet hozzátette, hogy a gyermekek számára a Mészáros által biztosított nyaralás  életreszóló élménynek bizonyult. Az átadott díj egyébként az egyesülettől kapható legmagasabb kitüntetés. Mészáros a díj átvétele után újabb adományról is döntött. Úgy határozott a milliárdos, hogy évente 10 millió forinttal fogja támogatni Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány új mentőkocsi beszerzését. További tíz millióval Szív a Szívért Alapítványt és az Együtt a Sérült Emberekért Alapítványt pedig 5 millió forinttal – idézi a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra