Kiütötte a Falco a Kecskemétet

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat ezen az estén.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 98-61 (33-11, 17-17, 24-16, 24-17)

Bajnokság, 20. forduló

Szombathely, Aréna Savaria

Játékvezetők: Tóth Cecília, Mészáros Balázs, Frányó Péter (Dernei Gábor)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 15/6, Brown 10/6, Kovács 8/6, Tiby 12/3, Keller Á. 6. Cserék: Perl 15/3, Barac 8, Cowels 18/12, Verasztó 6, Takács -, Horváth -.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 5/3, Townes 10/6, Boriszov 8/6, Fazekas -, Karahodzsics 13. Cserék: Ivkovic 3/3, Klobucar 8, Dramicsanin 7/3, Kiss 4, Kucsera 1, Tóth 2, Tóth B. -.

Kovács Benedek gyors triplájával indult a találkozó, majd Pot dobott egy duplát és egy triplát. Tiby hármasa után már 11-0-ra vezettek a szombathelyiek. Forray Gábor időt kért. Hosszú gólcsend után kovács második triplája is pottyant a gyűrűbe. Pot tört be remekül, majd dobta be a ráadás büntetőt is, 17-0-ra vezetett a Falco. Az első öt percben nem dobott pontot a Kecskemét. Dramicsanin és Perl is közelről talált be. Karahodzsics dobta be egyik büntetőjét, majd zsákolt is egyet. A negyed hajrájára életjeleket mutatott a KTE, de magabiztos előnnyel vonult kisszünetre a Falco. 33-11.

Falco KC - Kecskemét 2023
Cowels keze elsült
Mészáros D. Zsolt

Kiss duplájával indult a második negyed, Cowels triplával válaszolt. Rengeteg volt az eladott labda ebben a periódusban, “rohanós” meccset játszottak a csapatok. A Falco nagyon élvezte ezt a helyzetet, sorra jöttek pontok sárga-feketéktől. Barac közelről és büntetőkből, Kovács “csak” közelről volt eredményes. 43-16 volt a táblán a negyed közepén. A negyed második felében kevés kosár esett, de a szombathelyiek megtartották magabiztos előnyüket. 50-28.

Falco KC - Kecskemét 2023
Pot az elején villogott
Mészáros D. Zsolt

A Falco kezdte jobban a második félidőt is. Tiby, Pot és Perl is termelte a pontokat. A Kecskemét küzdött, de nem találta a ritmust, nem tudott mit kezdeni a Falco játékával. Az történt a pályán, amit a sárga-feketék akartak. 64-33 volt a táblán a negyed közepén. Boriszov dobott be két büntetőt, majd Pot is a vonalról volt eredményes. Rossz próbálkozások következtek mindkét oldalon. Barac a negyed 7. percében megszerezte a Falco 70. pontját. A Kecskemétnek esélye sem volt közelebb zárkózni. 74-44.

Falco KC - Kecskemét 2023
Perl a szokásos
Mészáros D. Zsolt

A negyed első kosarát Keller Ákos szerezte, Karahodzsics válaszolt rá. Pot és Boriszov is hármast dobott, a közönségnek játszottak a csapatok. A sok kosárnak meglett a böjtje, két percig egyik csapat sem talált be. Ezt követően Townes dobott duplát és triplát, de Brown azonnal válaszolt rá. Keller Ákos zsákolása szépségdíjas megmozdulás volt, de Perl tempója is bepottyant a kecskeméti gyűrűbe. 85-55, majd 99-55 is volt a táblán. A végeredmény 98-61 lett - tudósít a BB1.hu . A képekre kattintva nézheti meg galériánkat.

Falco KC - Kecskemét 2023
A fiatal Kovács már úgy játszik, mint az
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek