Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Május végén bezár a szombathelyi fedett uszoda, kiírták a kivitelezési pályázatot

Lassan, de valami csak történik a szombathelyi uszoda bővítésével. Most kivitelezőt keres az AVUS.

Az első tervek szerint már tavaly novemberben el kellett volna kezdődnie az uszoda bővítésének és felújításának Rengeteg homályos részlettel indul a 2,2 milliárdos szombathelyi uszodafelújítás 2015. October 19. 13:37 , de sokáig nem történt semmi. Az építési engedély már tavaly megvolt, a hivatalos indoklás szerint azért csúszott a kezdés, mert változott a közbeszerzési törvény, és alkalmazkodni kellett ezekhez a változásokhoz Meddig csúszik a szombathelyi uszoda felújítása? 2015. December 02. 13:54 .

Fedett Uszoda
Galériánk a mostani uszodáról
Vágvölgyi Bálint

Most viszont történt valami, az 1,5 milliárd forint TAO-pályázat nyertese, és a 700 milliós állami támogatás kedvezményezettje, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) március végén kiírta a közbeszerzési pályázatot az uszoda bővítésére, felújítására. Ezt az AVUS oldalán, a dokumentumok között vettük észre.

A medence vízzáró vakolatát rakják fel a kőművesek
Ilyen volt, amikor épült
Kaczmarski Zoltán, 1980. szeptember

A kiírás dátuma 2016. március 25., a pályázatokat április 11-én 8:30-ig várják a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt., mint közreműködő címére. A kiírás nem tartalmaz vállalási árat, mi legalábbis nem találtuk meg benne, az viszont biztos, hogy komoly cégek jelentkezését várják. Ugyanis az egyik feltétel, hogy a jelentkező cég árbevétele az előző két év átlagában eléri az 1,2 milliárd forintot.

Fedett Uszoda látványtervek
Ilyen lesz
Gáspár Mérnöki Iroda

Az anyag külön kezeli az új uszodarész építését és a jelenlegi rész felújítását. Az új résznek október 31-ig, a bővítésnek 2017. június 30-ig kell készen lennie. A munkaterületet június 1-én kapja meg a nyertes pályázó, ebből arra lehet következtetni, hogy májusban bezár az uszoda.

Az anyagban részletesen leírják a felújítás és a bővítés műszaki paramétereit, aki kíváncsi, az AVUS oldalán, a dokumentumok alatt kattintson a legfelső címre.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet