Klórgáz okozott riadalmat egy körmendi szállodában

Két dolgozót kórházba kellett szállítani.

Klórgáz szabadult fel egy körmendi szálloda gépházában szerda délelőtt. A gáz a hotel uszoda részébe is kiszivárgott – írja hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

Mivel egy erősen maró hatású, mérgező gázról van szó, a körmendi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a Vas vármegyei katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották.

Mire kiérkeztek a helyszínre, két szállodai dolgozót már kivizsgálásra kórházba szállítottak, valamint a gázzal érintett helyiségekben tartózkodó további öt dolgozó és négy szállóvendég is azonnal elhagyta az épületrészt.

A tűzoltók légzőkészülékben átvizsgálták a gépházat, illetve a wellness részleget, és miután megbizonyosodtak róla, hogy mindenki biztonságosan elhagyta a területet, kivitték a szabadba a veszélyes anyagokat tartalmazó edényeket.

Az egységek nagy teljesítményű ventillátorokkal egészen addig szellőztették az épületrészt, míg a katasztrófavédelmi mobil labor mérései meg nem erősítették, hogy a terület újra biztonságos.

(Címlapképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek