Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Klórgáz szivárgott egy felsőpulyai termálfürdőben

A tűzoltók vasárnap estétől egészen hétfő hajnalig bevetésen voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap este riasztották a Felsőpulyai járás több tűzoltóságát, miután klórgázszivárgást tapasztaltak Locsmándon (Lutzmannsburg), a Sonnentherme egyik műszaki helyiségében. A helyszínre többek között a károlyfalvi, a répcesarudi, a pinkafői, a répcekőhalmi és a répcemicskei tűzoltók is érkeztek.

Stadtfeuerwehr Pinkafeld

Az esetnél 3-as szintű biológiai riasztást volt érvényben, így a tűzoltók csak speciális védőfelszerelésben dolgozhattak, akik összesen négy, egyenként 500kg tömegű klórgáztartály szelepét zárták el. Mivel a levegőben a klórgáz koncentrációja továbbra is magas volt, értesíteni kellett a tartományi katasztrófavédelmi vegyészeket is.

Stadtfeuerwehr Pinkafeld

Ők a fürdő technikusaival együtt derítették fel a klórgáz kiszökési pontját, ezt a klórgáz-kört pedig kikapcsolták. A klórgáz-koncentráció mérése és a használt aktívszén-szűrő kicserélése után a katasztrófavédők hétfőn kora reggel hagyhatták el a helyszínt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra