A párbeszéd egykori pártigazgatója átül a DK-ba

Kocsis-Cake Olivio azt írja, Gyurcsány Ferenc pártja a megoldás Orbánra.

"Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként" - írja közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd egykori politikusa és pártigazgatója.

Kocsis-Cake szerint a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége.

Kocsis-Cake Olivio Facebook-oldala

"Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben" - írja az eddig főként zöldpolitikával foglalkozó politikus. Szerinte a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét.

A Párbeszéd ugyanakkor sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és mint írják, jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, "amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul".

"Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn. Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben" - írják, majd hozzáteszik:

"A Párbeszéd egy igazságos, szolidáris, zöld Magyarország építésében hisz, ezért dolgozik a 2024-es önkormányzati és EP-választásig tartó periódusban is. A zöld politika képviselőiként hisszük, hogy a jövő csak ilyen lehet, ahogyan biztosak vagyunk abban is: ez most nem a pozícióosztogatás időszaka, hanem a feladatoké és a munkáé."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek