A Vas megyei kormányhivatal a Facebookon jelentette be a nagycsaládosok gázár-kedvezményét

De nem biztos, hogy a rászorulók a Facebookról tájékozódnak.

A nagycsaládosoknak a kormányhivatalhoz kell beadni a gázárkedvezmény iránti igényt - írta a Vas megyei Kormányhivatal a Facebookon . A posztban betettek egy linket is, ami a kormányhivatal hivatalos oldalára mutat, ahol részletezik a kedvezményt.

A poszt alá Czeglédy Csaba városi képviselő kommentelt, személyesen a főispánnak címezve. Többek között ezt írja: "felhívom a figyelmét arra, hogy a leginkább rászorulók nem biztos, hogy Facebook-posztokból tájékozódnak" .

Arra is kérte a főispánt, intézkedjen, hogy a kedvezmény automatikusan járjon az érintett családoknak, hiszen ehhez minden adat a hivatala rendelkezésére áll.

Hozzátette, sokan vannak, akiknek nem adatott meg, hogy egy vagy több gyermeket nevelhessenek fel, azonban ettől még ők is hasznos tagjai a társadalomnak. Velük mi lesz? - tette fel a kérdést.

A poszthoz eddig több mint 60 komment érkezett, a többségük kritikusan fogalmaz, és felveti a kormány felelősségét a kialakult helyzetért.

A gázár-kedvezmény alapján a háromgyerekesek esetében a mindenkinek rezsicsökkentett járó éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, 1020 forint tizedét - írja a tájékoztató .

Mi tesszük hozzá, hogy egyáltalán nem ritka, hogy politikusok, állami vezetők és szervezetek a Facebookon tesznek bejelentéseket. Orbán Viktor miniszterelnök is gyakran tesz ilyet, de Nemény András, Szombathely polgármestere is a Facebookon jelentette be Rendkívüli bejelentést tett Nemény András, Szombathely polgármestere August 11. 19:30 csütörtök este, hogy intézkedéseket vezetnek be az energiaválság és az infláció miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet