Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csendben elkezdték építeni a Brenner Tóbiás körút és Nárai utca kereszteződésében a körforgalmat

Eredetileg november közepéig készen kellene lennie.

"Elkezdődött. Bár semmilyen hivatalos értesítést nem adott a város, mégis úgy tűnik (most érkezett), hogy elkezdődik a körforgalom építése a Nárai út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében. Érdemes lesz új útvonalat választani, amíg elkészül" - írta posztjában a Szombathely Info Facebook-csoport.

Forrás: Facebook / Szombathely Info

Október elején írtuk Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs 2020. October 06. 19:21 , hogy körforgalom építését augusztus közepén el kellett volna kezdeni, és november közepéig végezni is kellett volna a munkával.

Még július közepén volt egy projektindító ünnepség Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a városházán, ahol tulajdonképpen a szombathelyi kerékpárutak építéséről számolta be. De a program egyik pontja volt a Nárai utca és Brenner krt. körforgalmi csomópontjának megépítése.

Az ütemtervet is megtaláltuk, ebben a teljes kerékpárút-fejlesztés benne van, közte az említett körforgalom is.

szombathelyi önkormányzat

A körforgalomra már régóta nagy szükség lenne. A Brenner Tóbiás körúton jelentős a forgalom, hiszen észak-déli irányban erre kerülhető el a belváros, és ezt ki is használják az autósok. A Nárai úton pedig a Nárai felé tartók és onnan érkezők haladnak, ráadásul a domb tetején van egy elég lakópark, szépszámú lakossággal, ők erre közelítik meg a belvárost.

Körforgalom épül a Bagolyváránál
Itt lesz a körforgalom
Kiss Tamás

A körutat stoptáblák védik a Nárai utcában haladóktól, és mivel gyakorlatilag folyamatos a forgalom a körúton, szinte lehetetlen nagy ívben rákanyarodni a körútra.

Reméljük, ha nem is november közepére, de hamarosan elkészül a körforgalom a Brenner Tóbiás körút és a Nárai utca kereszteződésében.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra