Kórházi orvosokat toboroznak háziorvosi ügyeletre Győr-Moson-Sopron vármegyében

Itt márciustól térnek át az új alapellátási ügyeleti rendszerre, amit az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat működtet.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ)Győr-Moson-Sopronban a háziorvosok helyett a megyei kórházzal kötött szerződést az alapellátási ügyeleti feladatok ellátására. Az ügyeleti pont Győrben és Mosonmagyaróváron is a kórházban működik majd március elsejétől, írta meg a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a kórházi orvosokat pluszpénz és a szabadnap ígéretével toborozzák.

A Győr-Moson-Sopron megyei kórház főigazgatója és orvosigazgatója levelet írt kollégáiknak, melyben azt kérik, hogy jelentkezzenek a feladatra. Az OMSZ azt írta a lapnak, hogy „mintegy 40 orvossal folyik a szerződéskötés adminisztrációja. Amíg nem csatlakozik elég háziorvos, a helyükre jogszerűen más orvosokat, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtiszteket is alkalmaznak a betegek érdekében.”

Mivel Győr körzetében egyetlen háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződését, így a megyeszékhely kórházában dolgozó rezidensek és szakorvosjelöltek látják majd el az „egyelőre csak márciusra tervezendő” ügyeletet.

Győr-Moson-Sopronban márciustól térnek át az új alapellátási ügyeleti rendszerre, amit az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat működtet. A kamara viszont arra szólította fel a háziorvosokat, hogy ne szerződjenek az új ügyeleti rendszerhez, amíg követeléseiket nem teljesíti a Belügyminisztérium. Az érdekképviselet szerint az ország több pontján megtévesztéssel, fenyegetéssel próbálták rávenni az orvosokat a szerződés aláírására.

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei szervezetének elnöke egy hete arról számolt be, hogy a megyében olyan háziorvosok is kaptak ügyeleti beosztást Győr-Moson-Sopron megyében, akik még a szerződést sem írták alá arról, hogy részt vesznek a mentőszolgálat által szervezett új ügyeleti rendszerben. A MOK jogászai akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy jogtalanul osztották be az érintett orvosokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek