Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyen korlátozzák a vásárlók számát a gyógyszertárakban

Ne lepődjön meg, ha váratlanul hosszú sorokkal találkozik az üzletek előtt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus miatt egymást érik a mozgást és az érintkezést korlátozó intézkedések Magyarországon.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ebbe a sorba illik a patikák most bevezetett intézkedése, amelyre ma délelőtt lettünk figyelmesek Szombathelyen.

Már a bejáratánál érdemes figyelmesnek lenni, mert, ha az ajtó előtt nem is áll kígyózó sor, akkor is lehetséges, hogy a bent tartózkodók száma elérte a megengedett maximumot.

Ennél a patikánál több helyen is hangsúlyozzák az érvényben lévő szabályt.
Nyugat.hu

Általánosságban elmondható, hogy a napokban bevezetett intézkedés hatására a legtöbb gyógyszertárban csak annyi vásárló tartózkodhat, amennyit a nyitott kiszolgáló pultok száma megenged.

Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy ha az üzletben három pénztár található, de csak kettő működik, akkor két ember a megengedett benti létszám. A többieknek az üzlet előtt, gyakran az utcán kell várakoznia addig, míg rájuk nem kerül a sor.

Több szombathelyi patikánál is jártunk, a legtöbbnél tájékoztató anyagok figyelmeztetik a vevőket a fenti leírt korlátozásra. A reggeli órákban még nem voltak hosszú sorok egyiknél sem.

Olvasói jelzésből viszont tudjuk, hogy a tegnapi nap folyamán már volt olyan hely, ahol a bevezettet szabály hatására kialakult sor miatt, sokan másik gyógyszertárat kerestek.

Frissítés:

A koronavírus-fertőzés miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

Más városokban is feltehetően hasonló korlátozások vannak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés