Háromnapos kormányülés lesz Sopronban a jövő héten

A háború és a mielőbbi béke lesz a középpontban.

A miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba a jövő hétre - írta az Origo.hu a miniszterelnök sajtófőnökére, Havasi Bertalanra hivatkozva.

A hét elejére tervezett tanácskozáson sajtónyilvános programot nem terveznek. A kormánydöntésekről csütörtökön a budapesti Kormányinfón számol be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett.

Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre. A stratégiai megbeszélésen megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is - tették hozzá.

Havasi Bertalan azt is közölte: Orbán Viktor részt vesz a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek