Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hihetetlen, de a frissen felújított körmendi kórházban két méter fölé tettek Braille-írást

Jó dolog az esélyegyenlőség, csak a kivitelezésen kéne még dolgozni.

Már a bejáráskor Rá se ismernének, úgy kipofozták a körmendi kórházat 2016. November 21. 20:33 is szemet szúrt, az ünnepélyes átadás 1,7 milliárdba került, Körmenden van, nagy öröm ez számunkra, mi az? 2016. December 15. 19:03 során pedig teljesen megbizonyosodhattunk arról, hogy az esélyegyenlőségi törekvések kicsit félre - pontosabban feljebb - csúsztak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 1,7 milliárd forintból frissen felújított körmendi Batthyány-Strattmann kórházi telephelyén.

A vakok és gyengénlátók segítségére ugyan mindenhol kihelyezték a Braille-írásos táblákat, azok azonban néhány esetben olyan magasan vannak, hogy egy átlagos magasságú ember nem éri el - arról nem is beszélve, hogy egy látássérült sem két méter feletti magasságban keresné a feliratot.

Fotós kollégánk is csak rámutatni tud a Braille-írásra - pedig 175 centi magas
BZ
A táblát ilyen magasra helyezték, szóval 190 centi alatt nem nagyon lehet letapogatni, hogy ez a belgyógyászat
BZ
Ha gyengénlátó volnék, én sem tudnám meg, hogy ez itt a sebészet - pedig az én magasságom is súrolja a 170 centit
BZ

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra