Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hihetetlen, de a frissen felújított körmendi kórházban két méter fölé tettek Braille-írást

Jó dolog az esélyegyenlőség, csak a kivitelezésen kéne még dolgozni.

Már a bejáráskor Rá se ismernének, úgy kipofozták a körmendi kórházat 2016. November 21. 20:33 is szemet szúrt, az ünnepélyes átadás 1,7 milliárdba került, Körmenden van, nagy öröm ez számunkra, mi az? 2016. December 15. 19:03 során pedig teljesen megbizonyosodhattunk arról, hogy az esélyegyenlőségi törekvések kicsit félre - pontosabban feljebb - csúsztak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 1,7 milliárd forintból frissen felújított körmendi Batthyány-Strattmann kórházi telephelyén.

A vakok és gyengénlátók segítségére ugyan mindenhol kihelyezték a Braille-írásos táblákat, azok azonban néhány esetben olyan magasan vannak, hogy egy átlagos magasságú ember nem éri el - arról nem is beszélve, hogy egy látássérült sem két méter feletti magasságban keresné a feliratot.

Fotós kollégánk is csak rámutatni tud a Braille-írásra - pedig 175 centi magas
BZ
A táblát ilyen magasra helyezték, szóval 190 centi alatt nem nagyon lehet letapogatni, hogy ez a belgyógyászat
BZ
Ha gyengénlátó volnék, én sem tudnám meg, hogy ez itt a sebészet - pedig az én magasságom is súrolja a 170 centit
BZ

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra