Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Koronavírus: Az általános iskolák érintettek inkább a fertőzésben

Nagyjából 270 oktatási intézményben ütötte fel a fejét a járvány eddig.

Az iskolák mintegy 4 százalékában van érvényben valamilyen tanügyi intézkedés a koronavírus-fertőzés miatt Horváth Péter szerint. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az InfoRádiónak azt mondta: nem állnak rendelkezésre pontos információk arról, hány diák lehet érintett jelenleg a fertőzésben.

A győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte: saját iskolájában, ahol a diákok száma 800-ra tehető, mostanáig egy fertőzöttet jegyeztek fel szeptember 1-jétől.

Értesülése szerint ugyanakkor más a helyzet az általános iskolákban, ahol a negyedik hullám idején az intézmények mintegy 4 százalékánál kellett már valamilyen tanügyi intézkedést, például karantént vagy távoktatást elrendelni.

Magyarországon kétszeresére nőtt a vírusfertőzéssel érintett iskolák száma. Nagyjából 270 oktatási intézményben ütötte fel a fejét a járvány, noha még sehol sem kellett elrendelni intézkedést az egész iskolára, csupán néhány osztályra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra