Kötelező egyes esztergomi diákoknak az Ákos koncert

Az egyik igazgató állítja, kérvénnyel távol lehet maradni a péntek esti eseményről.

Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, köztük a pénteki Ákos-koncerten is – írja az Országszerte, az Átlátszó vidéki Magyarországgal foglalkozó blogja.

Az egyik érintett intézmény, az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója erről levélben is írt a szülőknek: „iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül.”

A 11. és 12. osztályos diákoknak a pénteki budapesti Ákos-koncerten is részt kell venniük. Valkó az Átlátszónak azzal egészítette ki a tájékoztatást, hogy a szülőknek lehetősége van kérvényt írni, ha el szeretnék kerülni a gyermek részvételét.

Ákos a pénteki alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak. A gyerekek között bizonyára van, aki örül, hogy koncertre mehet, de azért azon szülők vagy gyerekek véleménye is akceptálható lenne, akik nagyon nem szeretnék, hogy gyermekeik a korábbi kijelentései, illetve politikai támogatottsága miatt vitatott zenész koncertjén kötelezően részt vegyenek – írja a Telex.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek