Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kötelező egyes esztergomi diákoknak az Ákos koncert

Az egyik igazgató állítja, kérvénnyel távol lehet maradni a péntek esti eseményről.

Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, köztük a pénteki Ákos-koncerten is – írja az Országszerte , az Átlátszó vidéki Magyarországgal foglalkozó blogja.

Az egyik érintett intézmény, az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója erről levélben is írt a szülőknek: „iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül.”

A 11. és 12. osztályos diákoknak a pénteki budapesti Ákos-koncerten is részt kell venniük. Valkó az Átlátszónak azzal egészítette ki a tájékoztatást, hogy a szülőknek lehetősége van kérvényt írni, ha el szeretnék kerülni a gyermek részvételét.

Ákos a pénteki alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak. A gyerekek között bizonyára van, aki örül, hogy koncertre mehet, de azért azon szülők vagy gyerekek véleménye is akceptálható lenne, akik nagyon nem szeretnék, hogy gyermekeik a korábbi kijelentései, illetve politikai támogatottsága miatt vitatott zenész koncertjén kötelezően részt vegyenek – írja a Telex .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek