Kötelezővé tette a munkaidő alatti fegyverviselést a katonáknak az új vezérkari főnök

Böröndi Gábor: „Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ.”

A vezérkari főnök már most elkezdte lefektetni a korábban is emlegetett „gondolkodásmód- és kultúraváltás” alapjait. Az altábornagy szerint a szomszédban zajló háború miatt „békekatonaságból, egyenruhás munkavállalók szociális intézményéből egy harcképes, elszánt, komoly hadsereget kell építeni” - idézi a Telex .

Ezért a sereg képességeinek fejlesztése mellett fontosnak tartja például, hogy minden katona viselje a fegyverét, mert szerinte ennek a szakmának „a fegyver a legjobb kifejező eszköze”.

„Az orvos sztetoszkópot, a tanár tankönyveket, a katona pedig fegyvert használ. Ezért döntöttem úgy, hogy munkaidőben minden katona köteles a fegyverét magánál tartani, emellett pedig gyakorolni annak szét- és összeszerelését”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek