Folytatódik az Azori-saga: Kovács Ferenc a nejével utazott

A Jobbik újabb fejezetet nyitott a repülő tizenkettek aktájában: információik szerint a vasi elnök a feleségét is elvitte a turistaparadicsomba. Utánajártunk, a hír igaz.

Mint arról már lapunk is beszámolt Kovács Ferenc is volt az Azori-szigeteken 2011. December 05. 15:45 : az 1967-es, többek között Telly Savalas, Charles Bronson vagy Donald Sutherland nevével fémjelzett háborús film nyomán nemes egyszerűséggel csak Azori 12-ként emlegetett megyei elnöksereg nemrég az Atlanti-óceán festői szigetein vizitált. A nagy utazó elnökök a több mint 4 ezer kilométer távolságban lévő, egzotikus nyaralóhelyként számon tartott paradicsomban állítólag az Európai Régiók Bizottságának ülésén vettek részt. A téma pedig egy (bizonyos források szerint nem is létező) romastratégia tanulmányozása volt.

Részletes utaslista: repültek a rokonok is

A tizenkettek történetéből a Jobbik mai sajtótájékoztatóján újabb fejezetet rántott elő: Rába Kálmán megyei képviselő ugyanis tegnap késő esti forrásokra hivatkozva azt állította, Kovács Ferenc a nejét is elvitte az Azori-szigetekre. Rába Kálmán arról is beszélt, hogy a Jobbikhoz közeli forrásnak a teljes utaslista is a birtokában van, ez pedig arról árulkodik, hogy igencsak népes magyar küldöttség pattant repülőre, hiszen a tizenkettek családtagjai, rokonai is részt vettek a

kalandtúrán

.

A képviselő hozzátette, a mai megyei közgyűlésen szembesíti Kovács Ferencet az újonnan kiszivárgott információkkal.

Az elnök közleménye, illetve a magyar népmesék mintájára az őszinteséget megszégyenítő magyarázata arról szól, hogy az utazás bizonyos költségét az éhező gyermekek javára utalják. Ezzel azonban az ügy még nincs lezárva, mert azt gondolom, hogy átverték a megye lakosságát. Egy olyan utazáson vettek részt, melyen megyénknek semmi keresnivalója sem volt

- mondta Rába.

A képviselő azt is kifejtette, hogy amennyiben a közgyűlésen nem kap konkrét választ, akkor bizalmi szavazást kér Kovács Ferenccel szemben. Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi képviselője mindezekhez annyit tett hozzá, hogy megdöbbenéssel olvasta az eseményeket. A Jobbik Magyarországért Mozgalom pedig az igazság és a rend pártja, ezért szeretnék, ha az összes valós információt a közvélemény elé tárnák. A Fidesz részéről ebben az ügyben már nem is kettős, hanem hármas kommunikáció van, jegyezte meg Balassa.

Rába Kálmán szerint az is érdekes, hogy az ország anyagi helyzetére hivatkozva puritán államot hirdető Fidesz minden lépése ellentmond a nemes célnak. A képviselő úgy látja, Lázár János Fidesz-frakcióvezető után szabadon kijelenthető: a luxuskiadások nem állnak távol a jelenlegi kormánytól. Az állítólagos páneurópai romastratégia pedig a Jobbik információi szerint a miskolci egyetem honlapjáról is letölthető...

Kovács: van aki a titkárnőjével, más a feleségével

Ezt követően átbattyogtunk a megyei közgyűlésre, ám bevalljuk, a hidegben arra gondoltunk, milyen jó lenne most nekünk is az Azori-szigeteken. (Bár mi inkább a Bahamákra pályáznánk). Az ülésen aztán Rába Kálmán fel is tette a fent már körülírt kérdését.

- Ahova csak tudom, magammal viszem a feleségemet. Ez mindenkinél változó, valaki a titkárnőjével utazik, én pedig a nejemmel. Azt gondolom, utóbbi még mindig jobb. Az utazás a megyének egy fillérjébe sem került, mindent a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége finanszírozott. A feleségem saját költségén jött velem. A kézhez kapott napi költőpénzt pedig rövidesen hiánytalanul visszafizetem. Senkit nem ért kár, legfeljebb a politikai életet, mert egy újabb műbalhét kreáltak - összegzett az elnök.

Később megjegyezte: visszautasítja a jobbikos politikus azon felvetését, miszerint a feleségével bálnák és delfinek között fürdött volna.

Jobban szeretem a melegvizet, például a bükit. Mindössze egy olyan délutánunk volt, amikor szabadprogramra nyílt lehetőség

- reagált az elnök.

Rába válaszában újfent a párbajtőrből ismerős, vág és visszaszúr elvet követte.

- Szomorú, hogy ezt az információt titokban akarták tartani, egyszerűbb lett volna, ha a megyei elnök már a hírek kiszivárgása után kiáll a közvélemény elé, és azt mondja: igen, ott voltam, és vittem a feleségemet is. E helyett inkább kiadott több közleményt is, így viszont már igencsak sántít a történet – jegyezte meg.

Mi pedig csak annyit tennénk hozzá az Azori-sagához, hogy Lázár János fideszes frakcióvezető reakcióit látva megkockáztatjuk: a kormánypárt aknát rakott a megyei vezetők elé, akik erre teli talppal léptek rá. Vagy, ha mégsem, és Lázár frakcióvezetőként tényleg nem tudott semmit az Azori-szigetekre induló csoport ügyeiről, akkor az már régen rossz…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kovács Ferenc is volt az Azori-szigeteken

Megjárta a sajtót, hogy 12 megyei közgyűlési elnök utazott az atlanti-óceáni szigetekre egy bizottsági ülésre. A Vas megyei elnök is köztük volt.

A vasi elnök megfigyelőként utazott az Azori-szigetekre?

Vas megye nem tagja az Európai Régiók Bizottságának, ez a bizottság ülésezett az Azori-szigeteken. Akkor miért volt ott a megyei közgyűlés elnöke?

Csapdába csalták a megyei elnököket?

Egy kolléga szerint erről van szó, mert ekkora baromságot különben nem csináltak volna. De kik és miért? Érdemes végiggondolni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet