Kovács Ferenc is volt az Azori-szigeteken

Megjárta a sajtót, hogy 12 megyei közgyűlési elnök utazott az atlanti-óceáni szigetekre egy bizottsági ülésre. A Vas megyei elnök is köztük volt.

Még a múlt héten járta meg a sajtót a hír, miszerint az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetcsoporton tartották az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlést, amelyen 12 megyei közgyűlési elnök vett részt. A hivatalos álláspont szerint egy romastratégia tanulmányozása volt az utazás célja, a költségek nagy részét az egyébként is nehéz helyzetben lévő megyei önkormányzatok állták.

Egzotikus nyaralóhely

Az Azori-szigetek egzotikus nyaralóhelynek számítanak, a Blikk szerint a konferencia szerdától szombatig tartott, az utolsó nap csak a kirándulásról szólt. A szigetekre a legolcsóbb repülőjegy 120 ezer forint, a konferencia résztvevői kedvezményes áron, éjszakánként 15 és 21 ezer forint közti összegért szálltak meg a négycsillagos szállodában.

Az Azori-szigetek fővárosa, Ponta Delgada Fotó: Blikk
blikk.hu

Délelőtti érdeklődtünk a megyeházán, hogy Kovács Ferenc elnök is ott volt-e az Azori-szigeteken. Délután adott ki közleményt a megyei önkormányzat, kiderült, hogy Kovács Ferenc is tagja volt annak a bizonyos 12 megyei elnöknek.

Íme, a megyeháza közleménye:

A Vas Megyei Önkormányzat többféle szövetség, így a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) és az Európai Régiók Gyűlésének is tagja. Ennek megfelelően a megyei önkormányzat időről időre képviselteti magát ezen szövetségek plenáris és társulási ülésein. Legutóbb a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége szervezetésében az Európai Régiók Gyűlésének plenáris ülésén Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök vett részt. Az ülésnek a Portugáliához tartozó Ponta Delgada adott helyet. Ezt a szövetségi tagdíjakból a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége finanszírozta.

Szombathely 2011. december 5.

Kovács Ferenc
a Vas Megyei Közgyűlés elnöke

Olvasóinkat arra kérjük, szavazásunkon tegyék közzé véleményüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Lengyelország méretű kínai testvérmegyéje lesz Vasnak

Egy hetéig tanácskozott Kínában a megyei közgyűlés vezetése. Közben billeg a váti repülőtér terve, a megyének pedig egymilliárdos a hiánya.

Abbáziába nem, de Kínába elutazott a Vas megyei vezetés

Senki sem képviselte Vas megyét Abbáziában (Opatija), ahol Markusovszky Lajos emléktábláját avatták fel. Mi pedig megnéztük, hogy az idén hol járt hivatalos úton a megye vezetése.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet