Kovács Ferenc is volt az Azori-szigeteken

Megjárta a sajtót, hogy 12 megyei közgyűlési elnök utazott az atlanti-óceáni szigetekre egy bizottsági ülésre. A Vas megyei elnök is köztük volt.

Még a múlt héten járta meg a sajtót a hír, miszerint az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetcsoporton tartották az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlést, amelyen 12 megyei közgyűlési elnök vett részt. A hivatalos álláspont szerint egy romastratégia tanulmányozása volt az utazás célja, a költségek nagy részét az egyébként is nehéz helyzetben lévő megyei önkormányzatok állták.

Egzotikus nyaralóhely

Az Azori-szigetek egzotikus nyaralóhelynek számítanak, a Blikk szerint a konferencia szerdától szombatig tartott, az utolsó nap csak a kirándulásról szólt. A szigetekre a legolcsóbb repülőjegy 120 ezer forint, a konferencia résztvevői kedvezményes áron, éjszakánként 15 és 21 ezer forint közti összegért szálltak meg a négycsillagos szállodában.

Az Azori-szigetek fővárosa, Ponta Delgada Fotó: Blikk
blikk.hu

Délelőtti érdeklődtünk a megyeházán, hogy Kovács Ferenc elnök is ott volt-e az Azori-szigeteken. Délután adott ki közleményt a megyei önkormányzat, kiderült, hogy Kovács Ferenc is tagja volt annak a bizonyos 12 megyei elnöknek.

Íme, a megyeháza közleménye:

A Vas Megyei Önkormányzat többféle szövetség, így a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) és az Európai Régiók Gyűlésének is tagja. Ennek megfelelően a megyei önkormányzat időről időre képviselteti magát ezen szövetségek plenáris és társulási ülésein. Legutóbb a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége szervezetésében az Európai Régiók Gyűlésének plenáris ülésén Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök vett részt. Az ülésnek a Portugáliához tartozó Ponta Delgada adott helyet. Ezt a szövetségi tagdíjakból a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége finanszírozta.

Szombathely 2011. december 5.

Kovács Ferenc
a Vas Megyei Közgyűlés elnöke

Olvasóinkat arra kérjük, szavazásunkon tegyék közzé véleményüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Lengyelország méretű kínai testvérmegyéje lesz Vasnak

Egy hetéig tanácskozott Kínában a megyei közgyűlés vezetése. Közben billeg a váti repülőtér terve, a megyének pedig egymilliárdos a hiánya.

Abbáziába nem, de Kínába elutazott a Vas megyei vezetés

Senki sem képviselte Vas megyét Abbáziában (Opatija), ahol Markusovszky Lajos emléktábláját avatták fel. Mi pedig megnéztük, hogy az idén hol járt hivatalos úton a megye vezetése.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet