Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről

A beszéd zárt ajtók mögött, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt.

Félreérthetetlenül utalt arra egy zárt ajtók mögött elmondott beszédében Kövér László, hogy a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára – erről számolt be a Direkt36 egy birtokukba került felvétel alapján.

A beszéd zárt ajtók mögött, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából.

Az oknyomozó portál cikke szerint Kövér László tavaly áprilisban zárt ajtók mögött arról beszélt, hogy a magyar politikai osztálynak „nincs egységes állam- és nemzetértelmezése”. Helyette szerinte „két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül”.

A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”. Majd azzal folytatta, hogy „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”.

Ezután kijelentette, hogy „én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kövér László kitért arra is, hogy neki épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől. Vagyis magas rangú közjogi méltóságként, a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusaként a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva fogalmazta meg a gondolatait.

A Direkt36 kérdéseket küldött Kövér László hivatalának a beszéddel kapcsolatban, választ ugyanakkor nem kaptak. Azonban a megkeresésük után érdekes módon felkerült a leirat a házelnök honlapjára.

A portál kitért rá, hogy Kövér Lászlónak vannak személyes kötődései a szolgálatokhoz. Mint ahogy azt a beszéde elején is kihangsúlyozta, közel húsz évig volt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagja, 1998 és 2000 között pedig az első Orbán-kormány minisztereként a szolgálatok felügyeletét is ellátta. Kövér erre hivatkozva a beszédben végig kollégáinak szólította a közönség tagjait – idézi a hang.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet