Négy év alatt 3,7 milliót sikkasztott egy segélyszervezettől

Közel 10 ezer liter üzemanyagot tankolt a céges benzinkártyával saját céljaira.

A vádirati szerint a 48 éves férfi egy segélyszervezetnél dolgozott sofőrként, feladata volt a szervezet járművét használni, arról menetlevelet vezetni, a járműhöz tartozó benzinkártyával tankolni.

A vádlott 2016 szeptemberében került új autóra, ettől az időponttól kezdve közel négy éven keresztül, 2020 júniusi lebukásáig a benzinkártyát saját céljaira is felhasználta. Ez idő alatt több mint 9.900 liter üzemanyagot vásárolt saját céljára, ennek értéke több mint 3,7 millió forint.

A férfit az ügyészség minősített, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság érdemben bírálja el a sértett polgári jogi igényét - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló