Illés Károly: A két héttel ezelőtti Spartan verseny megbénította a várost

A frakcióvezető szerint átgondolatlan és szervezetlen volt a rendezvény.

A két héttel ezelőtti Spartan verseny Spartan Sprint még nem volt Szombathelyen, de szombaton már igen April 14. 06:48 megbénította az egész várost, amit az átgondolatlan útfelújítások csak súlyosbítottak - mondta Illés Károly, a Fidesz frakcióvezetője a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésének elején.

Szerinte a rendezvénynek a Sportligetben lett volna a helye, teljesen felesleges volt behozni a belvárosba. Hozzátette, a jövőben át kell gondolni az ilyen rendezvényeket.

Verseny a Fő téren
Szőke Nóra

Nemény András polgármester (Éljen Szombathely) válaszában azt mondta, sikeres volt a rendezvény, sokan jöttek Magyarország más részeiről és külföldről is. Akik elviszik a város jó hírét, ráadásul itt vásároltak, étkeztek, szálltak meg, vagyis, Szombathelyen költötték el a pénzüket.

Kijelentette, ha nincsenek rendezvények, akkor az a probléma, hogy kihalt a város, és nem lehet semmit csinálni. Ha vannak programok, akkor meg az a baj, hogy azok zavarják az embereket.

A polgármester kifejtette, hogy a szombathelyiek közül is sokan elmentek megnézni a versenyt, és lehetett közlekedni a városban. Megjegyezte, az útfelújításokat nem lehet átgondolatlannak nevezni, most legalább újulnak meg utak, egyébként egy hét múlva befejeződnek a felújítások.

Arról, hogy dugók és lezárások voltak az utcán, mi is írtunk Szombathelyiek! Inkább tegyétek le az autót - Dugók és lezárások a városban April 13. 12:06 a verseny napján, a panaszok főként a Gagarin út, a Hunyadi és a Rákóczi utca környékéről érkeztek. Mi akkor azt javasoltuk a szombathelyieknek, hogy tegyék le az autót, és sétáljanak egyet a belvárosban.

Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, ezért kérjük, szavazzanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet