Nemény András: A szombathelyi idősek klubjában kampányolt a Fidesz képviselőjelöltje

A szombathelyi polgármester a városi közgyűlés elején számolt be az esetről.

A Fidesz egyik önkormányzati képviselőjelöltje a Gagarin utcai Idősek Klubjában a politikai nézeteit hangoztatta - mondta Nemény András, Szombathely polgármestere a városi közgyűlés elején.

Mint mondta, a Pálos Károly Szociális Szolgálat és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője tájékoztatta az ügyről. November 20-án egy fiatal nő ment be az Idősek Klubjába, majd az egyik gondozottal akart beszélni. Kihívták a gondozottat az előtérbe a nőhöz, 15-20 perc múlva vették észre a gondozók, hogy a látogató a társalgóban ülő időseknek a politikai nézeteit fejtette ki.

A Gagarin utcai Idősek Klubja
Mészáros Zsolt

A gondozók felszólították, hogy hagyja abba a politizálást, mert annak nincs helye az Idősek Klubjában, a nő erre azt mondta, szólásszabadság van. A második felszólításra aztán elhagyta az intézményt.

A polgármester kijelentette, arról is tájékoztatták, hogy a nő a Fidesz képviselőjelöltjeként beszélt magáról, és kritizálta a városvezetést azzal, hogy nem akarnak akkumulátorgyárat Szombathelyre, pedig az jó dolog, ha akkumulátorgyár települ egy városba.

Nemény András azt kérte a közgyűlés politikai szervezeteitől, hogy tartózkodjanak attól, hogy intézményekben politizáljanak. Kifejtette, hogy szerinte az ilyen akcióknak amúgy is kontraproduktív a hatása, a jelen esetben is felháborodtak a gondozottak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet