Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely legyen az újraélesztés városa!

És a füstmentességé. Ezek az önkormányzat társadalmi, gazdasági programjának hívószavai, a programot a csütörtöki közgyűlésen tárgyalják. Előzetesünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Politikai nyilatkozattal, valóságos szombathelyi hitvallással kezdődik a 85 oldalas anyag . Miszerint tavaly október 3-án a szombathelyiek 14 Fidesz-KDNP, öt MSZP, valamint egy-egy Jobbik és LMP képviselőt küldtek a közgyűlésbe. A 14 tagú frakciónak a kötelessége, hogy meghatározza a város fejlődési irányát, és ehhez meghallgassa, figyelembe vegye az ellenzék jobbító szándékú véleményét.

A segítés füstmentes városa

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De van ennél érdekesebb része is a bevezetőnek. Így az, hogy Szombathely legyen a segítés városa, ehhez tanítani kell az újraélesztést. Mert az újraélesztésben nyilvánul meg az önzetlen segítségnyújtás szándéka. Azt is megtudhatjuk, hogy Szombathely legyen füstmentes város. Később azt is írják, hogy az ehhez szükséges intézkedéseket rövidesen meghozzák.

(Zárójelben jegyezzük meg, már az előző ciklusban szó volt arról, hogy a Főtéren és a környékén betiltják a köztéri dohányzást. Pécsett már az egész városban tilos, a közterület-felügyelők árgus szemekkel járőröznek, és tízezerre büntetnek.)

Az anyag egyébként alaposnak tűnik, persze a fejlődés legfőbb gátja a magas adósság. Új munkahelyekre, 86-os főútra, anyagi stabilitásra van szükség. Kinyilvánítják, hogy a diagnózis kész, most a gyógyítás következik.

Összebútoroznak a megyével?

Ennek mibenlétéről keveset tudhatunk meg a programból, inkább csak a célokat határozzák meg. Van azonban néhány konkrétum is, az egyik legszembetűnőbb, hogy a megyei önkormányzattal közösen működtetett kulturális intézményrendszerben gondolkodnak. Ami a jelenlegi struktúra gyökeres átalakítását jelenti.

Új utakat ígérnek, komplex csapadékvíz-elvezető rendszert, a jelenleg zajló építkezések befejezését, de az oktatási rendszer karcsúsítását is, itt nem nevesítik a szükséges átalakításokat. Még egy érdekes megfogalmazás: szükség van az interakcióra a városfejlesztő és a városlakó között. Ez ugyanis most hiányzik – írják.

Szóval, a csütörtöki közgyűlés egyik legfontosabb pontja lesz ennek a társadalmi-gazdasági programnak az elfogadása. De lesz itt még más is, lezárják a tavalyi évi gazdálkodást, ismét módosítják az idei költségvetést. Nagyon sok mérlegbeszámolót hallgatnak meg az önkormányzati tulajdonú cégektől, és többek között a Haladás Kft-nél történtekről Tóth Miklós lett a Haladás ügyvezetője 2011. April 04. 16:47 . Foglalkoznak az előző ülésen Új turisztikai cég alakult Szombathelyen 2011. March 31. 08:41 megalakított Savaria Turizmus Nonprofit Kft-vel is.

Mi lesz az Art Cafe-val?

Külön napirendi pontja lesz a Főtér 10. alatti kávéház, magyarul az Art Cafe bérleti jogviszonyának rendezésére. N emrégiben kavart politikai vihart Jogtalanul üzemel a szombathelyi ART Café - Mi lesz vele? 2011. April 01. 13:13 , hogy lejárt a kávéház bérleti szerződése, a Molnár Miklós alpolgármesterhez köthető bérlő nem kezdeményezte a szerződés meghosszabbítását, de továbbra is működteti a kávézót.

Összesen 21 ügy szerepel a csütörtöki közgyűlés napirendjén, de várható, hogy ezen még módosítanak. A közgyűlés csütörtök reggel 9-kor kezdődik a városháza nagytermében, mi ismét percről-percre tudósítunk a helyszínről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Tóth Miklós lett a Haladás ügyvezetője

A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának tulajdonosai ma rendkívüli taggyűlésen választották ügyvezetővé az eddigi klubmenedzsert.

Jogtalanul üzemel a szombathelyi ART Café - Mi lesz vele?

Czeglédy Csaba (MSZP) szerint fordított esetben, ha történetesen ő üzemeltetné Szombathely frekventált helyén jogtalanul, lejárt szerződéssel az ART Cafét, Molnár Miklós már ácsolná a bitófát a Fő téren…

Új turisztikai cég alakult Szombathelyen

Veszekedősen kezdődött, szakmai munkával folytatódott, összeborulással végződött a szombathelyi közgyűlés. Percről-percre tudósítás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés