Új turisztikai cég alakult Szombathelyen

Veszekedősen kezdődött, szakmai munkával folytatódott, összeborulással végződött a szombathelyi közgyűlés. Percről-percre tudósítás.

18:30

Aztán váratlanul vége, világosban mehetünk haza.


18:25

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Szakács Dávid szerint Horváth Zoltán nem szavazhat az ügyben, mert Agora alkalmazott. Horváth erre gyorsan lemondott a szavazati jogáról, a polgármester azonban azt mondta, nem az Agoráról van szó, így nyugodtan szavazhat. Czeglédy pedig Harangozó Bertalanra utalt, aki a kórház alkalmazottjaként rendre szavazott a kórházzal kapcsolatos állásfoglalásokról.

Megalakítják a céget, székhelye a Főtér 10. lesz.


18:10

Prugberger Emil azt kifogásolja, hogy a cég nevében egyetlen magyar szó sincs. Lazáry azt mondja, a turisztikai tevékenységek ezentúl ehhez a céghez tartoznak majd, mindenképpen főtéri, utcafronttal rendelkező hely kellett. meg fognak férni az Agorával, 3-5 fő dolgozik majd a cégnél.

Horváth Zoltán (LMP) javasolja, hogy a jelenlegi Tourinform Kőszegi utcai irodája legyen a székhely. Lazáry szerint a hely nem alkalmas erre. De a részleteket áprilisban még pontosítani tudják.


17:55

Utolsó napirendi pont, de valószínűleg húzós lesz, egy önkormányzati turisztikai cég alapítása, a Szombathely Turizmus Nonprofit Kft-é.

Lazáry alpolgármester bejelenti, hogy a bizottságok támogatják. Utal az MSZP közleményére Variációk egy székhelyre – A szombathelyi MSZP-SZTKE frakció közleménye (Frissítve) 2011. March 29. 10:25 , amely szerinte politikai indulatokra utal.

Lapunktól idéz, a városok népszerűségéről írt cikkünkre Győr népszerűbb, Szombathely egyre hátrébb szerepel a ranglistán 2011. March 16. 06:56 . Ez mutatja, hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok. Mutatja, hogy a város marketingtevékenysége hagy kívánnivalót maga után.

Czeglédy Csaba csupán módosítást javasol, ne a Főtér 10., hanem a Kossuth u. 7. legyen a székhelye az új cégnek. Azt mondja, meggyőzték a cég tevékenységének fontosságáról.

17:50

Gyorsan megegyeztek,lássuk. Egy külsős csere lesz a pénzügyi, gazdasági, jogi bizottságban, És beválasztják Németh Kálmánt és Nemény Andrást. Minderre a pénzügyi, gazdasági és a jogi bizottságok összevonása miatt volt lehetőség és szükség.

A közbeszerzési bizottságban Szakács Dávidot Szakály Gábor váltja.

Eskütétel.


17:40

Bizottsági tagokat választanak, az MSZP a pénzügyi, gazdasági, jogi bizottságba Németh Kálmánt, külsős tagnak Nemény Andrást javasolják, ehhez azonban két tagot vissza kell léptetni.

Úgy tűnik, a tagcserében előre megállapodtak, csak a visszahívásokról nem. Most öt perc szünet.


17:20

Nem aludtunk el, egy szakmai jellegű vita folyik a kerékpárutakról. Vagyis azokról, amelyeket építeni fognak, ha lesz pályázati pénz. Ezeket a terveket közgyűlési előzetesünkben Megszűnik a képviselői keret, folytatódik a Szombathelyi Szombat – Közgyűlési előzetesünk 2011. March 29. 00:26 bemutattuk.

Közben Marton Zsolt és Gyebrovszki a fal mellett sugdolózik.


16:55

Molnár Miklós szerint az előző városvezetésnek racionalizálni kellett volna a kulturális életet, mert a színház működési költségeit nem tervezték be.

Czeglédy emlékezetet rá, hogy ő kezdeményezte a kulturális intézmények összevonását, vagyis az Agora létrehozását. Molnár szerint ez nem pénzügyi lépés volt.

Németh Kálmán kijelenti, az átszervezés éppen a megtakarítást szolgálta. Tény,hogy az intézmények működtetése sokba kerül, de az elmúlt évek takarékossági lépéseiben a kultúra mindig élen járt.


16:45

Lazán átléptek négy ügyön. Aztán Czeglédy kéri, hogy nézzék át a színház következő évre átnyúló évadját nem veszélyezteti-e, hogy az idén kevesebb pénzt kapott. Beszéljék meg ezt a színház vezetésével.

Lazáry Viktor szerint a színház ügyvezetőjének kell jeleznie, ha megoldhatatlan feladat áll előttük. Egyébként folyamatos a kommunikáció az intézmények és az önkormányzati cégek vezetőivel.

Czeglédy azt mondja, udvarias akart lenni, de úgy látja, komoly gondok lesznek a színház gazdálkodásában, nem tudják majd megvalósítani a terveiket.

Ő beszélget a színészekkel - mondja, Marton Zsolt közbeszól, ez a baj. Czeglédy megígéri, nem túl komolyan, hogy akkor nem fog beszélgetni velük.


16:35

Szavazás, marad a program. Májusban módosítják a parkolási rendeletet, akkor fogják korlátozni a szombati ingyenes parkolás hosszát.


16:25

Marton egyetért Czeglédyvel, szerinte korlátozni kellene a hétvégi ingyenes parkolás időtartamát. Javasolja, vizsgálják meg ennek a lehetőségét.

Czeglédy szerint van erre technikai lehetőség, fel kell pörgetni a mozgást a parkolókban.


16:15

Molnár Miklós a példánk, amikor másoknak nem tetsző módon viselkedünk a közgyűlésben - mondja Czeglédy. Azt mondja, amikor meg kellett volna hosszabbítani az Art Cafe szerződését, akkor még tulajdonos és ügyvezető is volt, de nem tette meg. Hozzátette, a Szombathelyi Szombat program folytatása csupán pénzkidobás.

Gyebrovszki szerint nincsenek ellene a kereskedők összefogásának, de az egyesület alapszabályának benne kellett volna lennie a beszámolóban.

Balassa Péter azt mondja, az elkerülőutak elviszik a forgalmat, és a hétköznapi parkolással is kezdeni kellene valamit.


16:05

A program Czeglédy szerint sem jött be, a vállalkozók nem teljesítették ígéreteiket. A város igen, hiszen rengeteg program volt a Főtéren. Azt mondja, a kerekedők hasznát nem a várostól elvett pénzből kell segíteni. Akiknek jól megy, azoknak a program nélkül is jól megy. Sokan egész napra elfoglalják parkolóhelyeket is.

Hozzátette, megérti, hogy Molnár Miklós a saját üzletének az érdekeit is nézi, még ha talál is maga helyett strómant a cégben.

Molnár megismétli, sem tulajdonosa, sem ügyvezetője az Art Cafét bérlő cégnek. Megemlíti a főtéri kereskedők összefogását Megalakult a Szombathelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete 2011. March 23. 16:45 , úgy látszik, elindult valami.

Szerinte a Főtérnek úgy kellene működnie, mint egy bevásárlóközpontnak. Ha nem mennek az emberek ide bevásárolni, akkor nem kellett volna hitelből 900 millióért felújítani a Főteret.


15:55

Sőt, már hat napirendi ponton vagyunk túl. Itt a Szombathelyi Szombat program beszámolója, itt azért vannak hozzászólók.

Horváth Attila szerint a kereskedők nem igazán aktívak a programban, miközben a városnak tavaly 22 millióba került az ingyenes szombati parkolás.

Gyebrovszki megemlíti,hogy délelőtt ötmillióról vitatkoztak hosszan, most 25-30 milliót akarnak kidobni az ablakon. Eközben a kereskedők egymás után kapják a kedvezményeket.

A szociális ágazatban az idén 22 milliót spórolnak meg a takarékoskodás miatt, eközben úgy dobják ki a pénzt, hogy annak semmi hozadéka. Javasolja, hogy vezessék be a Szombathely-kártyát, amiről már korábban szó volt.


15:40

Nagy nehezen sikerül folytatni. Fárasztó lehetett az ebéd, nincs hozzászólás, csak szavazás. Két ügy ment át pillanatok alatt.

Azon örömködnek, hogy Gyebrovszki az egyik szociális ügy szavazására ért ide, így nem volt hozzászólás.


15:35

Úgy látszik, rövid volt a szünet, alig van képviselő a teremben.


14:00

Horváth Attila azt mondja, az egész ügyet el lehetett volna intézni annyival, hogy hibáztunk, elnézést. És nem az ágazat elleni támadásnak minősíteni a kritikát.

Marton Zsolt kijelenti, a beszámoló a tavalyi évről szól, ezért nincs benne a legutóbbi ülés.

Czeglédy szerint az a probléma, hogy nem tartották be az ügyrendet.

Aztán a jobboldal szavazataival elfogadják a beszámolót, ebédszünet fél négyig.


13:45

Gyebrovszki szerint titokban működik a tanács, nincsenek hatáskörei, csak formális szervezet. Marton kijelenti, ez nem igaz, le vannak fektetve a feladatai, és főként koordinál az ágazat szereplői között.

Czeglédy szerint az éheztetésnek van olyan következménye, hogy beszűkül az agy. Szó nélkül hagyták volna az anyagot, ha nem ilyen hiányos.


13:30

Gyebrovszki szerint nem szól semmiről a Szociális Szakmai Egyeztető Tanács beszámolója. Czeglédy arra hívja fel a figyelmet, hogy tavaly májusban ülésezett újra a tanács. De akkor ki adott felhatalmazást a beszámoló aláírására, mert aki aláírta, annak tavaly ősszel lejárt a mandátuma.

Úgy véli, Szakály Gábor kézi vezérléssel működő bizottságot hozott létre. Inkább lazább, tanácskozó testületnek lenne értelme.

Marton Zsolt szerint ülésezett közben a tanács, ahol a korábbi munkát értékelték. És ott ismét elnökké választották a korábbi vezetőt, így jogosan írta alá a beszámolót.

Puskás Tivadar tart egy kis módszertani oktatást, kezd parttalanná válni a dolog.


13:20

Gyebrovszki szerint a gyermekvédelem egyik megoldása a nevelőszülői rendszer lenne. És nem kellene eladni a balatonberényi gyermeküdülőt, mert a nehéz helyzetű gyerekeknek ez az egyetlen lehetőségük a nyaralásra.

Szakály Gábor már melegít...

De csak annyit mond, hogy nincs szó politikai szándékról, zsarolásról.

Meglepetés: határozatképtelen a közgyűlés,kevesen vannak a teremben. Kézzel ismétlik a szavazást, így sem jó. Czeglédy felajánlja, ha ismét szavaznak, bekapcsolják a gépeket, így akartak tiltakozni. Most jó a szavazás, elfogadják a beszámolót, közben többen is bejöttek a folyosóról.


13:00

A mentőszolgálat és a gyermekjóléti szolgálat beszámolói, a képviselők láthatóan lazítanak, többen vannak a folyosón, mint a teremben. A teraszon jó idő van...

Czeglédy azt mondja, a városvezetés most elfelejti, hogy korábban partnerek voltak a megyei önkormányzat zsarolásainak kivédésében. A kórház székhelyének visszahelyezésénél feltételül szabták a vitás ügyek megoldását, zsarolni akarták a várost.

A polgármester szerint ez az időszak elmúlt, most az a fontos, hogy a gyermekek minél jobb körülmények közé kerüljenek.

Marton Zsolt azt mondja, az előző három évet a baloldal mindenre felhasználta, csak arra nem, hogy ténylegesen megegyezzenek a megyével.

Czeglédy szerint volt rendszeres egyeztetés, és több ügyben sikerrel is jártak.


12:50

Vége a vitának, szavazás. Az MSZP javaslatait leszavazzák, marad az eredeti, a 15 millió városfejlesztési alapba kerül, és a szakbizottság dönt róla.


12:20

Horváth Attila megint javasolja, legyen képviselői keret, és minden képviselőnek. Mert minden képviselőnek azonos jogai vannak.

Hosszú vita várható, hatan akarnak hozzászólni...

Czeglédy azt javasolja, a keretben lévő 15 milliót osszák el 21-gyel (közgyűlés+polgármester), és ennek az összegnek a felhasználását javasolhassa egy-egy képviselő. Vagy növeljék meg a keretet 21 millióra, és akkor egy-egy millió lesz a fejenkénti keret, amelyre javaslatot tehet a képviselő.


12:05

Sürgősségi üggyel indítják a tényleges munkát, arról döntenek, hogy pályázzanak-e az oladi általános iskola sportpályájának felújítására. Czeglédy megemlíti, hogy az Illés Akadémia által elnyert támogatás közös munka, együttműködés eredménye volt, még az előző városvezetés alapította az Akadémiát.

Jön a költségvetés módosítása, amely korábban nyilatkozatháborút Vizsgálat a szombathelyi közgyűlés ellen (Frissítve) 2011. March 23. 13:21 okozott.

Molnár Miklós azt mondja, jövőre a választókerületek kapnak fejlesztési keretet, így megszűnik a politikai vita.

Németh Kálmán azonban nem hagyja annyiban, megemlíti, hogy korábban csak az egyéni képviselőknek akartak saját keretet adni, a baloldal módosító indítványát leszavazták. Ők egyeztetni szerettek volna. Az új javaslat nem ad igazán választ a vitára.

Az aljegyző figyelmeztet, hogy át kell gondolni a dolgot, mert jogszabályokat sérthet. Halasztást javasol.


11:50

Marton Zsolt bejelenti, hogy az Illés Akadémia 255 milliós támogatást kapott Hivatalos: 255 millió a szombathelyi Illés Akadémiának 2011. March 29. 19:55 .

Lazáry Viktor alpolgármester (Fidesz) szerint Ságvári Endre közönséges bűnöző, gyilkos volt, az elmúlt húsz év szégyene, hogy van még szobra Szombathelyen. Javasolja, hogy a szobrot kapja meg az MSZP, és nézegessék azt az irodájukban.

Végre, szavazás a két közgyűlés közti beszámolóról.

11:40

Szakály Gábor (Fidesz) szerint nem lehet jobb helye az idősek klubjának, mint a Gagarin utcában. Ott méltó, végleges helye lesz a klubnak.

Hozzáteszi, a közgyűlésben nem pártközpontból kapott utasításokat kell hangoztatni, vannak fajsúlyos kérdések. Czeglédy azt mondja, ők egyeztetni szeretnének.


11:30

Prugberger szerint nem az Art Caféval kellene foglalkozni, hanem a megszüntetett Szentlélek patika üresen álló helyiségeivel.

Közben Lendvai Ferenc (Fidesz) Osama bin Ladenhez hasonlítja Ságvári Endrét.

Czeglédy azt mondja, ennyire lazán ne kezeljék a történelmi tényeket. Horváth Attila pedig felidézi, hogy a fél frakciónak Sági József tanította a történelmet.


11:20

Czeglédy szerint akár népszavazást is lehetne tartani a szoborról, amíg a Fidesz át nem írja az alkotmányt. A 30-as éve történelme azért sok tényezőből állt. Annak idején az indiánokat leigázó fehér embereket is terroristának lehetne nevezni.

Kijelenti, hogy Molnár más szemében a szálkát keresi, a magáéban a gerendát sem veszi észre. Nem fordulhatott volna elő, hogy a bérleti szerződés lejártáról nem tájékoztat senkit.

Molnár azt mondja, most már nem ügyvezetője és nem tulajdonosa az Art Cafét bérlő cégnek, a korábbi időszakot pedig a pénzügyi, gazdasági és jogi bizottság meg fogja vizsgálni.


11:00

Rövidesen elindul a Savaria Nagyszálló felújítása, erről tegnap tájékoztatták a várost a tulajdonosok - mondja Marton Zsolt (Fidesz), Prugberger Emil (Pro Savaria) korábbi kérdésére.

A KISZ lakótelepi idősek otthonának Jászai Mari utcai épülete pedig nem alkalmas erre a célra, ezért kell átköltöztetni a Gagarin utcába.

És meg kell vizsgálni a Ságvári Endre szobor sorsát, mivel Ságvári pozitív megítélése ma már nem időszerű. Gyebrovszki szerint erről a lakóknak kellene dönteni, és furcsa, hogy a választókerület képviselője nélkül (ez ő) akarnak dönteni.

10:55

Gyebrovszki keményebben fogalmaz, a közbeszerzési tanácsadási díjnak azért is csökkennie kell, mert jóval kevesebb a pályázat. A tanácsadó céggel úgy hosszabbították meg a szerződést, hogy arról még a szakbizottság sem tudott.

Balassa szerint a városházán kell közbeszerzési tanácsadót alkalmazni. Tiszta vizet kell önteni a pohárba - mondja. A tanácsadó cég öt éve dolgozik Szombathelyen, azt beszélik, mindkét nagyobb párttal jó kapcsolatban van. Ma lejárt a szerződés határideje, lehetne lépni.

10:45

Többszáz mérnökre lesz szükség - mondja Molnár Miklós. A nagy cégek folyamatosan egyeztetnek, erre korábban nem volt példa. A vállalkozások be fognak szállni pénzzel akár az útfejlesztésekbe, szakképzésbe is. Mindezt Kövári Attila kérdésére.


10:30

Molnár Miklós szerint a távhővel kapcsolatban májusban tudnak döntést hozni, addig informálódnak. A közbeszerzésekről azt mondja, korábban polgármesteri döntés volt, a tanácsadási díjat pedig csökkentették. Ha ezt a 12 milliót is soknak tartják, azt kell vizsgálni, miért volt ez két éve 30 millió. El kell dönteni, külső szakértőket alkalmaznak, vagy saját erőből oldják meg.

Úgy tűnik, bejött a jóslatunk, az elmúlt napok politikai vitái köszönnek vissza.


10:20

Gyebrovszki a KISZ-lakótelepi nyugdíjas otthonért emel szót, mivel a város át akarja azt helyezni a Gagarin utcába. A képviselő szerint az idősek a jelenlegi helyen szeretnének maradni.

Németh Kálmán (SZTKE) a Vát-Porpác reptér sorsáról érdeklődik, idézi a miniszterelnököt, aki szerint az nyeri a csatát, aki jobban harcol.

A távhődíj befagyasztását említi, amely ellentétes néhány jogszabállyal. A szolgáltatónak komoly veszteséget jelent, gondoskodni kell arról, hogy a kieső összeget honnan pótolják majd.


10:10

Sági József (Fidesz) szerint a városnak nincs köze az egyházi ingatlanokhoz és iskolákhoz, csak kérheti őket. Aztán a kispostákról beszél, amelyeket a szocialisták zártak be. De a privatizációnak beérett a gyümölcse, választókerületében nyílt magánposta.

Czeglédy emlékeztet, hogy az oktatási bizottsági ülésen ő elmondta véleményét, kéri, hogy Sági nem mondjon valótlanságokat. Úgy véli, Sági azért menekült ki az oktatási bizottságból, mert nem tudja teljesíteni választási ígéretét.


10:05

Czeglédy az oktatás ügyét hozza fel, azt mondja, az egyházi általános iskolával egyeztetni kell, mert nem színesíti a palettát, hanem elcsábítja a diákokat más iskoláktól. Azt mondja, az átszervezés előtt további egyeztetések kellenek.

Horváth Attila az Art Caféra tér vissza, hogy a bérlő cég ügyvezetője, aki alpolgármester is, nem jelezte, hogy lejárt a szerződés. Úgy tűnik, megszólalásra akarja késztetni Molnár Miklóst.

Horváth kitér a gáz áremelésre, és a gázkészlet csökkentésére is, kérdezi, hogy ezzel foglalkozik-e a városvezetés. A polgármester kijelenti, gondolkodnak és számolnak.


9:45

A polgármester azokról a sajtóhírekről beszél, amelyek szerint veszélyben a biztonságunk. Felszólítja Horváth András rendőr főkapitány-helyettest, aki az idősek elleni bűncselekményekről beszél, amelyek megszaporodtak Szombathelyen. De egy ilyen bandát lefüleltek, csökkent a veszély.

De a trükkös tolvajok veszélyesek, az utóbbi időben 15 ilyen eset volt. A hat-hét fős bandából hármat elfogtak, úgy tűnik, az elkövetők eltűntek Szombathelyről, most más városokban vannak.

Felhívja a figyelmet az egészséges gyanakvásra, és arra, hogy a szomszédok figyeljék egymást.

Horváth Csaba (Fidesz) a bűnmegelőzési bizottság elnöke a trükkös tolvajok módszereit ecseteli, ezekkel egyébként rendszeresen foglalkozunk a kishírek között.


9:40

Puskás Tivadar jó munkát és jó egészséget kíván Kővárinak, és szót ad. A képviselő köszönetet mond, amiért a képviselők meglátogatták a kórházban, és folyamatosan érdeklődtek az állapotáról. Ez erőt adott neki, és segítette a felépülését. Megtapsolják.

A polgármester azt mondja, egymás megbecsülése nélkül nem lehet nagy dolgokat csinálni. A politikus megjelenésével, magatartásával is példát mutat, örül, hogy minden frakció kiállt Kővári mellett. Ígéri a továbbiakban is minden segítséget megadnak.


9:30

Lakos Dezső szerepel, a kilakoltatásról, mint bűncselekményről, de gyorsan elhallgat.

Balassa Péter (Jobbik) előtte még azt javasolta, hogy a város határában rovásírással is írják ki a város nevét. Azt a választ kapja, készítsen erről előterjesztést.

Elfogadták, hogy áprilisban tárgyaljanak a vizsgálóbizottságokról, kevesebben vannak a fideszesek, átment. Közben megjött Ipkovich György országgyűlési képviselő, volt polgármester (MSZP), Puskás Tivadar köszönti.


9:20

Marton Zsolt alpolgármester (Fidesz) azt mondja, a két vizsgálóbizottságról először tárgyaljon a pénzügyi, gazdasági és jogi bizottság. A közszférában dolgozók bérével kapcsolatban pedig különben is intézkedni akarnak.

A szocialisták azt kérik, szavazzanak erről. (Közben megjött Lakos Dezső.) Czeglédy megjegyzi, az említett levélre a kormánymegbízott-tól korrekt választ kapott, a polgármester viszont nem válaszolt. Puskás szerint nem volt erre elég idő.


9:10

Czeglédy Csaba (MSZP) új napirendeket javasol, nem nagyon lehet hallani, sokan vannak, zsong a terem. Annyit értünk, hogy a vizsgálóbizottságokról beszél, új rendeletet javasol, amely szabályozná a vizsgálóbizottságok felállítását. Emlékeztet rá, hogy Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) megígérte, a képviselők beletekinthetnek az önkormányzati cégek működésébe.

Puskás Tivadar (Fidesz) azt mondja, ehhez előterjesztés kell, javasolja, hogy áprilisban tárgyalják.

Horváth Attila (MSZP) gyorsan új vizsgálóbizottságot kér, mégpedig a főtéri Art Cafe bérleti szerződése kapcsán. Szerinte sok tisztázatlanság van az ügyben. (A kávézót működtető cégben Molnár Miklós alpolgármesternek van érdekeltsége.)

Úgy tűnik, az MSZP-SZTKE offenzívát indított.

Gyebrovszki János (MSZP) is vizsgálóbizottságot javasol, mégpedig azért, hogy vizsgálják ki, a közszférában dolgozók egy része miért keres kevesebbet január óta. A polgármester megemlít egy levelet, amelyet az MSZP-SZTKE frakció írt, és ezt a témát boncolgatja.


9:05

Tényleg kezdődik, több képviselő is hiányzik, a műtétből lábadozó Kővári Attila (MSZP) ígéretéhez híven Négyszer mentették meg - Kővári Attila hosszú betegség után visszatér a politikába 2011. March 29. 14:33 itt van. A polgármester külön köszönti, a képviselők megtapsolják.


A közgyűlés főbb napirendi pontjait már összefoglaltuk Megszűnik a képviselői keret, folytatódik a Szombathelyi Szombat – Közgyűlési előzetesünk 2011. March 29. 00:26 , jelenleg egy kérdés van nyitva: az elmúlt napok közleményháborúja, és a tegnap esti, viharosra sikeredett oktatási bizottsági ülés Napirenden maradt a Szent-Györgyi Középiskola bezárása 2011. March 31. 01:31 mennyire nyomja rá a bélyegét a munkára.

Több mint húsz ügy várja, hogy végigboncolgassák, abban csak reménykedünk, hogy a tavaszi napsütés és a langyos szellő békülékenyebb hangulatot hoz a képviselők közé. Rövidesen meglátjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet