Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Meg akarják menteni a SZOVÁ-t az összeomlástól

Nem lesz ingyenes parkolás, de lesz egyetemi városrész és iskolák felújítása. Közgyűlési előzetesünk.

Most könnyű helyzetben vagyunk az előzetes összeállításakor, ugyanis a héten elmentünk mind a három fontosabb, nagyra nőtt bizottság ülésére. A Fidesz-többség úgy alakította át a bizottsági struktúrát, hogy gyakorlatilag három kisközgyűlés működik, 19 ás 15 taggal, ami majdnem eléri a közgyűlés 21 fős létszámát.

Könnyebb lesz önkormányzati bérlakáshoz jutni

Sőt, a tervekben szerepel, hogy egyre több ügyet adnak át a bizottságoknak, ezzel tehermentesítve a képviselőket. Ez persze a hivatalos álláspont, de meg kell jegyezni, hogy míg a közgyűlésben törékeny, egyfős többsége van a kormánypártnak, a bizottságokban kialakították a maguk kétharmadát. Ennek ellenére azt kell mondani, hogy némi viták ellenére a bizottságokban szakmai munka folyik, sőt, a gazdasági és városstratégiai bizottságban 2x1 sávos Thököly utca, új egyetemi városrész Szombathelyen 2014. December 10. 17:43 több ellenzéki javaslatot is támogattak.

Az oktatási ls szociális bizottságban több hölgy van
Vágvölgyi Bálint

De nézzük, miről is tárgyalnak az év utolsó, hétfői közgyűlésén. Az egyik fontos pont lesz a SZOVA pénzügyi helyzetének stabilizálása, erről a gazdasági bizottságban 2x1 sávos Thököly utca, új egyetemi városrész Szombathelyen 2014. December 10. 17:43 tárgyaltak hosszasan. A lényeg, hogy a kötvénytörlesztés okozza a gondokat, ezért egyeztetnek a pénzintézettel, és közösen keresnek megoldást. Amúgy Molnár Miklós alpolgármester – többek között – ezzel indokolta Molnár Miklós: Nem kértünk semmit azért, hogy a Fideszt támogatjuk 2014. December 04. 16:55 Németh Gábor ismételt kinevezését a SZOVA élére, mondván, ismeri és érti a problémát. Németh Gábornak egyébként a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságában békejobbot nyújtott a baloldal is.

A SZOVÁ-val kapcsolatban kerültek elő az önkormányzati bérlakások, és átalakítják a jelenlegi lakáskiutalási rendszert, felújítanak egy csomó önkormányzati lakást, és árvereznek is el közülük. Erről bővebben az oktatási és szociális bizottságban Lesz hová albérletbe menni - Több száz bérlakást újítanak fel Szombathelyen 2014. December 11. 08:01 esett szó.

Búcsúzzunk el az ingyenes parkolástól

Tárgyalnak a hosszabb távú fejlesztési tervek tervekről is, így az egyetemi városrész kialakításáról, és a Szent Márton Évhez kapcsolódó beruházásokról, Utóbbihoz tartozik a belváros felújításának folytatása, és ebben a Thököly út 2x1 sávosra szűkítése, sok körforgalommal. Ezeket a gazdasági bizottság ülésén 2x1 sávos Thököly utca, új egyetemi városrész Szombathelyen 2014. December 10. 17:43 tárgyalták ki részletesen.

A gazdasági és városstratégiai bizottságban ellenzéki javaslatokat is támogattak
Vágvölgyi Bálint

Nem támogatták 2x1 sávos Thököly utca, új egyetemi városrész Szombathelyen 2014. December 10. 17:43 a bizottságok a baloldal régi vesszőparipáját, az ingyenes parkolás bevezetését, helyette a rendelők és a kórházak mellett tennék rugalmasabbá a rendszert. A baloldal közben jelezte, hogy fenntartják javaslatukat, az új változatot nem is szavazták meg a bizottságokban.

A Zanati út végén, a Tescóval szemközti földterületek belterületbe vonása kapcsán több bizottságban is komoly vita alakult ki, a lényeg, hogy az ott működő bevásárlóközpontoknak már régen meg kellett volna oldani a zanati kerékpárutat, és még mindig semmi. A jogi bizottság Megújulhat a gyepmesteri telep, lesznek még kamerák és talán a pápa is jön Szombathelyre 2014. December 11. 18:54 jó darabig elvolt ezzel az üggyel.

A jogi és társadalmi kacsolatok bizottságában volt vita bőven
Vágvölgyi Bálint

A közgyűlés várhatóan elfogadja majd a bölcsődék létszámának módosítását és az iskolák felújítását, az oktatási bizottságban Lesz hová albérletbe menni - Több száz bérlakást újítanak fel Szombathelyen 2014. December 11. 08:01 legalábbis így tűnt. A jogi bizottságban Megújulhat a gyepmesteri telep, lesznek még kamerák és talán a pápa is jön Szombathelyre 2014. December 11. 18:54 meg az, hogy a gyepmesteri telepet átadják a közterületfelügyeletnek.

A jogi bizottságban Megújulhat a gyepmesteri telep, lesznek még kamerák és talán a pápa is jön Szombathelyre 2014. December 11. 18:54 hosszas huzavona és több módosító javaslat után támogatták a köztéri kamerarendszer bővítését, a döntést a közgyűlés mondja majd ki.

Nos, ezek lesznek az évzáró közgyűlés fontosabb ügyei, ha végigolvassa a bizottsági beszámolóinkat, felkészült lesz minden témában. A közgyűlés hétfő reggel 9 órakor kezdődik, mi a szokásos módon, percről-perce tudósítással és élőképes közvetítéssel is figyeljük a dolgokat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megújulhat a gyepmesteri telep, lesznek még kamerák és talán a pápa is jön Szombathelyre

És még némi szócsata is volt a bizottsági ülésen a Városházán.

Lesz hová albérletbe menni - Több száz bérlakást újítanak fel Szombathelyen

Új bútorokat és vadiúj számítógépeket is kapnak majd a szombathelyi iskolák, no nem mindenki, úgy a fele – oktatási és szociális bizottsági ülésen ezeket jegyzeteltünk le.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra