Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahol csak lehet, húzza az időt a szombathelyi Fidesz, semmit sem akarnak kockáztatni a választásokig

Még a saját javaslataikat is inkább hagyják veszni, mint hogy bármi fontos eldőljön a választásokig.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz a saját javaslatait sem vette napirendre a szombathelyi közgyűlés jogi bizottságában - írtuk tegnap A Fidesz a saját polgármesterének javaslatait sem vette napirendre a szombathelyi közgyűlés jogi bizottságában 2019. May 14. 17:33 . Még a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. tagi kölcsönigénylését sem, pedig a cég tényleg bajban van, állítólag több tízmilliós mínuszt mutat a bankszámlájuk.

Heteket csúszik a határozatok végrehajtása

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A napirend elutasításának két oka is lehet. Az április végi közgyűlésen Megkapta a Haladás a 150 milliót, elveszik a Szombathely nevet a propagandalaptól, leváltották Takátsné Tenki Máriát 2019. April 30. 09:45 az új többség leváltotta a jogi bizottság éléről Takátsné Tenki Máriát (Fidesz), helyére Ipkovich Györgyöt (Éljen Szombathely) választották meg. Azzal, hogy nem hajlandóak megszavazni a napirendet a jogi bizottságban, késleltetik, hogy Ipkovich tényleg ellássa ezt a feladatot.

Puskás Tivadar sorra küldi vissza a határozatokat újratárgyalásra
Nagy Jácint

A napirendi pontok között ott vannak azok az ügyek is, amiket Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) az április ülés után újratárgyalásra visszaküldött Puskás Tivadar nem adja fel, két közgyűlési határozatot dobott vissza újratárgyalásra 2019. May 03. 11:18 . Ezeket meg kellene tárgyalnia a jogi bizottságnak, de nem sikerült, mert nem fogadták el a napirendet, így továbbra is kétséges, hogy életbe léphetnek-e ezek, az új többség által megszavazott határozatok.

De nem csak a jogi bizottságban látható az időhúzás. A március 13-i közgyűlés Két hét múlva lesz költségvetés, jogerős a Médiaközpont igazgatójának leváltása, a SZOVA-vezérigazgatója marad a helyén 2019. March 13. 08:33 után is visszadobott néhány határozatot Puskás Tivadar nem adja fel, a szombathelyi közgyűlés több határozatát is visszadobta újratárgyalásra 2019. March 14. 18:12 , a február végi ülés Nem enged a szombathelyi Fidesz, a polgármester újratárgyaltatja az új többség által elfogadott határozatokat 2019. March 05. 16:33 után például a Médiaközpont új igazgatójának kinevezését, a közbeszerzési bizottság átalakítását küldte vissza Nem enged a szombathelyi Fidesz, a polgármester újratárgyaltatja az új többség által elfogadott határozatokat 2019. March 05. 16:33 újratárgyalásra.

Mivel működik az új többség, ezeket a határozatok minden bizonnyal újra megszavazza a közgyűlés egy későbbi időpontban, és akkor már a polgármester sem tehet ellenük semmit. Viszont addig is telik az idő.

Órákon át tudnak nem közgyűlési témákról beszélni

Ehhez jön az, hogy a legutóbbi közgyűléseken a Fidesz-frakció órákon át országos ügyeket és évekkel ezelőtti történeteket hoz elő, megfejelve a bevándorláspártizással és a szivárványkoalíciózással. Ez utóbbi célja, hogy a negatívnak szánt jelzők beégjenek a közgyűlést figyelő választópolgárok agyába.

Ez egy erődemonstráció, ami arról szól, hogy hiába van a többség az ellenzéknél, de a közgyűlésben akkor is az történik, amit a Fidesz akar.

Az, hogy közben fontos ügyek csúsznak vagy maradnak el, nem számít. A lényeg, hogy az új többség ne tudjon erőt mutatni, és ne tudja bemutatni azt sem, hogyan vezetnék a várost, ha ősszel erre megbízást kapnának a választóktól.

Másfél hét múlva itt az európai parlamenti választás, aminek hazánkban is van tétje. Ha a Fidesz 13-14 mandátumot megszerez a 21-ből, az befolyásolhatja a szövetségeskeresését az Európai Parlamentben, egy ekkora frakciónak már ott is van súlya. Belpolitikailag pedig akár szét is eshet a formálódó közös ellenzéki fellépés.

Ha a Fidesz erőt mutat helyileg is, és azt kommunikálja, hogy az ellenzék csak a zavarkeltéshez ért, aktiválhatja szavazóit, és éppen ezt csinálják most a közgyűlésben.

Az őszi önkormányzati választásokig is lehet húzni az időt, hamarosan jön a nyár, és hiába marad aktív a politika, a választópolgárokat nyáron sokkal nehezebb belevinni a politikai eseményekbe. A szombathelyi új többségnek így egyre kevesebb ideje van, hogy megmutassa, mit csinálna városvezetőként.

Erre is jó a Fidesz időhúzása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés