Ezer parkoló építését tervezi a szombathelyi önkormányzat, négy hónap után újra lesz közgyűlés

Részletes tervek is vannak, utcanevekkel, házszámokkal.

Négy hónappal ezelőtt, február végén ülésezett Van költségvetés, Török Tibor a Médiaközpont ideiglenes igazgatója, új bérlő a mozikávézóban 2020. February 27. 08:31 utoljára a szombathelyi közgyűlés. Akkor még senki sem tudta, hogy hónapokig nem lesz ilyen, és a rendkívüli jogrend következményeként Nemény András polgármester dönt minden felvetődő és sürgős ügyben.

91 polgármesteri rendelet és határozat a járvány alatt

Nemény március 17. és június 15. között összesen 91 polgármesteri rendeletet és határozatot hozott, ezeket itt lehet megnézni.

A veszélyhelyzet és ezzel együtt a különleges jogrend a törvény kihirdetésével Megjelent a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény 2020. June 18. 06:47 június 18-án, azaz csütörtökön megszűnt, így most a döntési jog ismét a közgyűlésé.

A városvezetés amúgy is készült rá, hogy összehívja a közgyűlést, így nem meglepő, hogy csütörtök este ez meg is történt. Jövő héten, azaz június 25-én, csütörtökön reggel kezdődik a járvány utáni időszak első szombathelyi közgyűlése, a napirenden 24 nyilvánosan, és három zárt ülésen tárgyalandó ügy van.

A fontosabbakról külön írunk majd, most azt az előterjesztést emeljük ki, ami arról szól, hogy a városban ezer parkoló létesítéséről szól a városban. Az ezres számnak már szinte mágikus jelentősége van Szombathelyen, tavaly a z ezer fa ültetésének Szombathely déli városrészébe jut a legtöbb, a Derkovitsra pedig a legkevesebb az 1000 fából 2020. June 03. 11:49 programját indították el.

Felmérték, megnézték, összeállították

Mint a jövő heti közgyűlésre készült anyagban írják, a közterület-felügyelet és a hivatal bevonásával ez év elején megvizsgálták, melyik területeken kellenek mindenképpen új parkolók, és hol van ezek megépítésére lehetőség.

Parkoló a Király és Kőszegi utcai tömbbelsőben
Józing Antal

Arról is írnak, hogy a Kőszegi utca és Király utca tömbbelsőben az idén elkészült 120 férőhelyes parkoló A járvány alatt elindult a szombathelyi belváros új, 120 férőhelyes nagyparkolója 2020. June 12. 16:35 megépítése után a belvárosban nincs lehetőség további parkolókat építeni, ezért ebben a tömbbelsőben parkolóház vagy mélygarázs építése lenne az ideális.

A vizsgálat eredményét táblázatba foglalták, ahol külön megjelölték a már elkészült beruházásokat, a tervezés és engedélyezés alatt álló terveket, ahol módosítani kell a szabályozási tervet, ahol még nincs tervezés, de nem kell szabályozási tervet módosítani, és ahol nincs terv, és a szabályozási tervhez is hozzá kel nyúlni.

Forrás: szombathely.hu

Így összesen 1173 új parkolót lenne Szombathelyen. Az anyag azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy az engedélyeztetés helyszínenként 300 ezer forintba, a tervezés 3-4 millió forintba kerül. És akkor a kivitelezésről nem beszéltünk.

Az ezer parkolóhely létesítésének tervéről csütörtökön tárgyal a közgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet