Közlekedési támogatást kér az államtól Szombathely

Ez önmagában nem egy nagy ügy, mégis sikerült rendkívüli közgyűlést összehívni miatta. Elmentünk, persze, hogy elmentünk.

Az autógyártó nagyhatalom Németország fél évvel jelentette be, hogy öt város - köztük a korábbi főváros, Bonn - teszt jelleggel bevezeti az ingyenes tömegközlekedést.

Tallinban, Észtország fővárosában már 2013 óta ingyenes a tömegközlekedés a városlakóknak, és a világ más pontjain is kacérkodnak a gondolattal.

Szombathelynek nincsenek ilyen ambiciózus tervei - vagy ha vannak, nem tudunk róla -, csütörtökön reggel csak csak azért ülünk a városházán a képviselőkkel és egy maroknyi sajtómunkással, hogy az előbbiek méltóztassanak megszavazni egy pályázatot, amelyben állami hozzájárulást kérnek a szombathelyi közösségi közlekedés (magyarul a helyi járatok) üzemeltetésére.

Hiába rendkívüli az ülés, csak formalitás az egész, meg amúgy is olyan jellemző: az előterjesztés szerint az Államkincstár július 26-án - a szabadságolások közepén - küldte az értesítést az önkormányzatnak, hogy van ilyen lehetőség, a beadási határidő augusztus 22. volt. Azaz tegnap.

Valószínűleg nem tudták összerittyenteni eddig a csapatot, így az igénylést korábban már leadták a közgyűlési jóváhagyás nélkül, és majd utólag, hiánypótlásban rendezik ezt a feladatot.

Ezért a jóváhagyásért ülünk csütörtök reggel a városháza dísztermében.

Legalább a buszok ügyében nagy volt az egyetértés
Józing Antal

Apróbb stadionos Közgyűlési kisszínes: sportnyelven szólva házi nevelésű játékos a Haladás-stadion új igazgatója 2018. August 23. 12:10 és bigás Jordán Tamás nem lehet már császár a karneválon? 2018. August 23. 10:01 politikai csörték közben a közgyűlés nagy egyetértésben meg is szavazza az igénylést, aminek részleteiről már korábban írtunk Állami pénzből akarja működteti a helyijáratos buszokat a szombathelyi önkormányzat 2018. August 19. 13:05 .

Ipkovich György (MSZP) annyit mond, hogy ezzel egy elavult környezetszennyező rendszert finanszíroznak, át kellene állni az elektromos járművekre, de aztán ő is megszavazza a pályázatot, amely így csont nélkül átmegy.

Minden bizonnyal nyertes is lesz majd. A korábbi években legalábbis sikerült: tavaly 27  milliót sikerült így begyűjteni.

Ebből Tallin nem lesz, de a semminél ez is több.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság