Erősemberek csatáztak a Joskar-Ola Napokon

„Baromi látványosra sikerült.”

Véget ért a CESA - Közép-Európai Erősember Szövetség Talent Tehetségkutató Programja, az idei versenysorozat szombathelyi nagydöntőjét Kurcz Tamás nyerte Dolezal János és Horváth Kevin előtt.

„A döntőt egy háromnapos lakótelepi fesztivál keretében rendeztük meg, amely sport és kulturális jelleggel is bírt. Vasárnap 13 órakor volt az erősemberverseny, aminek külön örülünk, hogy a nézők is szép számmal tisztelték meg a versenyt. Kiss Tibi speakerként nagyon jó hangulatot csinált, ezt megtámogattuk füstgépekkel. Baromi látványosra sikerült. Úgy érzem, kihoztuk belőle a maximumot” – árulta el Gadó András a Platinum e-Space Hungary Zrt.-nek.

Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő, a fesztivál fővédnöke ugyancsak nagyon pozitívnak értékelte az erősemberversenyt. „2015-ben már volt egy CrossFit országos versenyünk a Joskar-Ola fesztivál keretében, Gadó Andrással akkoriban kezdtünk el beszélni arról, hogy egy komolyabb erősemberversenyt ide tudjunk hozni. Többször tartott már bemutatókat, de egy ilyen volumenű verseny most tudott megvalósulni” – összegzett a képviselő.

Platinum E-Space Hungary Zrt.

Gadó András, a Premium Strongman League állandó versenyzője, a Magyar Erősember Liga elnöke és a Talent sorozat mentora is egyben hozzátette: a győztes Kurcz Tamás kiemelkedett már a selejtező során is. Folyamatosan kimagasló, egyenletes teljesítményt mutatott, mögötte nagy csata alakult ki, változatos volt a felállás versenyszámonként, mindenkinek volt valami erőssége.

„Megmaradt a vikingnyomás és a hordópakolás, de picit változtattunk a feladatokon a selejtezőkhöz képest, hogy még több versenyszámmal ismerkedjenek meg a versenyzők. Ezúttal volt egy vegyes cipelő szám, ahol egy 210 kg-os keretet kellett 10 méteren keresztül vinni, vissza kacsajárásba egy 150 kg-os kacsával kellett sétálni” – tette hozzá Gadó András.

A szombathelyi döntő végeredménye:

 • 1. Kurcz Tamás 32 pont
 • 2. Jani Doležal 27,5 p
 • 3. Horváth Kevin 23 p
 • 4. Havalda Endre 19,5 p
 • 5. Szlávich Ádám 14 p
 • 6. Mester István 10 p
 • 7. Buzsáki Barnabás 9 p
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport