Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hagyománytisztelet - Megint teleszemetelik a kukákat Szombathelyen

Látszik, hogy valaki így szabadult meg felesleges cuccaitól a Bartók Béla körúton.

Régóta jelentenek komoly problémát Szombathelyen azok, akik nem tartják be a hulladékgyűjtési szabályokat, és erdőszélre, füves területre pakolják le felesleges holmijukat. A mára hagyománnyá vált szokás elérte a közterületi kukákat is.

Szeméttároló a Bartók Béla körúton
Mészáros D. Zsolt

Évekig kísértük figyelemmel, ahogyan a szelektív hulladékgyűjtés céljából kialakított hulladékszigetek sorra váltak illegális hulladéklerakókká Folytatódik a harc a szelektív kukák és a „szarunk rá” emberek között 2019. January 17. 14:25 , a szolgáltató egy idő után már nem bírta a tempót, és az eredetileg kialakított 72 szigetből 21-et meg is szüntettek.

Szeméttároló a Bartók Béla körúton
Mészáros D. Zsolt

De úgy tűnik, a háztartási hulladékot gyűjtő kukák sincsenek biztonságban. A cikkünkben szereplő fotók csütörtökön készültek a Bartók Béla körúton, látszik, hogy valaki lomtalanítást végezhetett otthon, és amit kidobásra ítélt, egyszerűen beleszórta a kukába, ami nem fért bele, ment a kuka mellé.

Szeméttároló a Bartók Béla körúton
Mészáros D. Zsolt

A szolgáltató mást nem tud kezdeni az ilyen esetekkel, mint feltakarítja. Egyébként régóta aktuális lenne, hogy a hatóságok keményebben lépjenek fel a hulladékot illegálisan lerakók ellen. Hiszen szinte már mindent kamerák figyelnek a városban.

Szeméttároló a Bartók Béla körúton
Mészáros D. Zsolt

Valószínű, hogy kivárásra játszanak a szolgáltatók, ugyanis a pandémia elmúltával a kormány ismét gyökeres átalakítást tervez a hulladékkezelésben, amit nemrég nagyobb cikkben Négy évig tartó ámokfutás, több mint százmilliárd forint eltapsolása után a teljes hulladékgazdálkodást elnyeli egy érdekcsoport March 22. 15:05 foglaltunk össze.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra