Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

40 millió forintba kerülne, ha gyakrabban ürítenék a szombathelyi közterületi kukákat

Új kukásautót is venni kellene.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csordultig vannak időnként a köztéri hulladékgyűjtők Szombathelyen - írtuk még tavaly szeptember elején Csordultig vannak időnként a köztéri hulladékgyűjtők Szombathelyen 2019. September 21. 07:03 . Nem tudjuk, cikkünknek volt-e erre hatása, de a szeptember végi közgyűlésen a polgármester intézkedésre kérte fel a SZOVÁ-t, a cég pedig megkereste az önkormányzati képviselőket, hogy velük egyeztetve felmérjék az egyes körzetek közterületi hulladékgyűjtőinek ürítésével kapcsolatos igényeket.

Mészáros D. Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A tavaly decemberi közgyűlés előtt kiderült A szombathelyi képviselők többsége nem mérte fel, milyen gyorsan kellene üríteni a köztéri kukákat 2019. December 16. 10:40 , hogy összesen négy képviselő küldte meg a körzetébe tartozó közterületi hulladékgyűjtő edények ürítésével kapcsolatos módosítási igényét, három körzet képviselője érdeklődött, egyeztetett a körzetét érintő kérdésben. Tegyük azért hozzá, hogy októberben önkormányzati választások voltak, és jó néhány képviselő akkor jutott be a képviselő-testületbe.

Aztán végül csak sikerült összeállítani a lakossági igények alapján egy listát, amit a múlt heti közgyűlésre készített anyagban találtunk, de úgy tűnik, ez csak néhány választókerület adatait tartalmazza.

Utcák, játszóterek, buszvárók

A javaslatok alapján a jelenlegi egy ürítés helyett heti két ürítést kérnek több közterületen. Így a Bem József, Szűrcsapó, Benedek Elek, Váci Mihály, Semmelweis utcákban, a Stromfeld lakótelepen, a Derkovits és a Váci iskolák környékén.

Mészáros D. Zsolt

A játszóterek közül szintén a Derkovitson, az Olimpia, a Szűrcsapó, a Váci, a Barátság utcai, a Pázmány Péter körúti játszóterek kukáit kellene a heti egyszeri helyett hetente kétszer üríteni télen is, a nyári időszakban jelenleg is kétszer megy ide a kukásautó.

Sok buszváróban is gyakoribb ürítést kérnek, ilyen a Szőlősi templomnál, a Bocskain a Pálma presszó előtti, a Semmelweis utcai, a Söptei úton a Kenyérgyár és a volt tejüzem előtti, a 11-es Huszár laktanya előtti, a Kéthly Anna utcai fitness-parki, a Szelestey utcai buszváró.

Ezen kívül sok helyen szeretnék, ha a meglévő kukákat nagyobbakra cserélnék, ezzel kapcsolatban a SZOVA azt kérte, hogy ha a kukák cseréjéről döntenek, akkor a város egész területére ugyanolyan kukákat helyezzenek ki.

Drága lesz

A SZOVA kalkulációja szerint ahhoz, hogy az igényeket teljesíteni tudják, szükség lenne még egy hulladékgyűjtő autóra, aminek becsült költsége 20 millió forint + áfa.

Az új hulladékgyűjtő járat üzemeltetésének éves költsége a társaság kalkulációja szerint nettó 22,6 millió forint + áfa, azaz bruttó 28.8 millió forint lenne.

Az utcai kukák számának növeléséhez is plusz forrás kellene. Egy 50 literes edény ára típustól függően 20-100 ezer forint + áfa, 100-120 literes edény ára 120-180 ezer forint + áfa.

A közgyűlés a jövő évi költségvetés készítésekor dönt majd az ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés