Különadót kapnának egyes katások is

És lesz néhány tevékenység, amit kiszorítanának a KATA hatálya alól.

A Pénzügyminisztérium már folytatja az egyeztetéseket, melynek során kiderült, hogy pontosan hol és hogyan változna 2023. január elsejétől a KATA. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete összefoglalta, hogy mi az, amit már tudni lehet a változásokról - számolt be a portfolio.hu . E szerint:

 • 12 millióról 18 millióra emelkedik az éves KATA keret
 • egyes tevékenységeket kiszorítanak a katázásból
 • a cégeknek való beszámlázás 1 millió felett különadó alá kerül
 • a NAV továbbra sem fog széles körben ellenőrizni
 • a KATA tételes mértékét a minimálbérhez kötik.
 • Ami ezek közül elsősorban újdonság, az a harmadik pont, vagyis, hogy a cégeknek való beszámlázás 1 millió felett különadó alá kerül. Az egyesület egyébként úgy tudja, hogy a kormány szeretné kiszorítani a katázásból az ügyvédeket, a brókereket, sőt még az állatorvosokat is.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság