Kun László, Vas megye volt főjegyzője emlékére

A rendszerváltás utáni első főjegyző január végén hunyt el.

Január végén hunyt el Kun László, Vas megye volt főjegyzője.

Az 1949-ben, Szombathelyen született Kun László jogi és közgazdasági diplomával is rendelkezett, utóbbit már munkája mellett szerezte meg. A volt megyei tanácsban dolgozott a rendszerváltás előtt, elnöki titkár, majd az igazgatási osztály vezetője volt.

Kun László volt főjegyző
Forrás: sztv.hu

A rendszerváltáskor a közigazgatás átalakításával létrejött megyei önkormányzat főjegyzővé választotta. Irányította a megyei intézményeket és vezette a Vas Megyei Önkormányzati Hivatalt, egészen 2014-es nyugdíjazásáig.

Majtényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke ezt írta róla:

"Ajtaja mindenki előtt nyitva állt, a legapróbb problémát is igyekezett azonnal megoldani, mert elvei szerint a legkevésbé fontosnak tűnő ügyet is úgy kellett kezelni, mintha az a legjelentősebb lenne. Több fejlesztési és racionalizálási időszakot is megért a megye életében: innovatív vezetőként és válságmenedzserként is magas színvonalon dolgozott."

Életműve alapján a Vas Megyei Közgyűlés 2014-ben Batthyány Lajos Életmű Díjban részesítette. Kun Lászlót Szombathelyen, a Jáki úti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet