Kun László, Vas megye volt főjegyzője emlékére

A rendszerváltás utáni első főjegyző január végén hunyt el.

Január végén hunyt el Kun László, Vas megye volt főjegyzője.

Az 1949-ben, Szombathelyen született Kun László jogi és közgazdasági diplomával is rendelkezett, utóbbit már munkája mellett szerezte meg. A volt megyei tanácsban dolgozott a rendszerváltás előtt, elnöki titkár, majd az igazgatási osztály vezetője volt.

Kun László volt főjegyző
Forrás: sztv.hu

A rendszerváltáskor a közigazgatás átalakításával létrejött megyei önkormányzat főjegyzővé választotta. Irányította a megyei intézményeket és vezette a Vas Megyei Önkormányzati Hivatalt, egészen 2014-es nyugdíjazásáig.

Majtényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke ezt írta róla:

"Ajtaja mindenki előtt nyitva állt, a legapróbb problémát is igyekezett azonnal megoldani, mert elvei szerint a legkevésbé fontosnak tűnő ügyet is úgy kellett kezelni, mintha az a legjelentősebb lenne. Több fejlesztési és racionalizálási időszakot is megért a megye életében: innovatív vezetőként és válságmenedzserként is magas színvonalon dolgozott."

Életműve alapján a Vas Megyei Közgyűlés 2014-ben Batthyány Lajos Életmű Díjban részesítette. Kun Lászlót Szombathelyen, a Jáki úti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet