Kunhalmi Ágnes Szombathelyen: az MSZP készen áll a kormányzásra

A törekvés megvan, ami látszódott a párt országjárásának szombathelyi állomásán is.

Péntek délután a Berzsenyi Könyvtár előadótermébe voltunk hivatalosak, ahol a Magyar Szocialista Párt tartotta országjárásának, a RezsiSTOP-nak soron következő fórumát. A rendezvényen a fő téma a megélhetés és a rezsiválság volt.

Mire megérkezem, a könyvtár tetőterében található előadóteremben már gyülekezik a főként idősekből álló közönség, majd befutnak a politikusok is. Előbb Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester, aztán Bokányi Adrienn tanácsnok, akit nemrég az MSZP országos elnökségi tagjának választottak meg.

MSZP fórum
A fórumon főként az idősebb korosztály képviseltette magát
Pataki Gergő

Persze a sor nem lenne teljes az országos politikusok nélkül: Harangozó Tamás mellett megjelent még Márton Roland székesfehérvári önkormányzati képviselő is.

„Hol az Ági?” – szól a kérdés, ami után hamarosan a „szupersztár”, az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes is felbukkan.

„Ha kormányra kerülünk”

A rövid köszöntő után jöttek a politikusok előadásai. Előbb a társelnök beszélt arról, milyen nehéz helyzetben vannak az emberek, a közönség pedig csöndben hallgat.

A monológ alatt eléggé feltűnően utalt arra Kunhalmi, hogy ők, vagyis az MSZP, az a párt, mely bármikor készen áll arra, hogy kormányra kerüljön. Mert ők azok, akik egy olyan programot kínálnak, ami bármikor megvalósítható.

MSZP fórum
Kunhalmi Ágnes
Pataki Gergő

A hosszas monológ után Harangozó Tamás jutott szóhoz, aki szintén sorolta azokat a „bűnöket” , amiket Orbán Viktor kormánya az utóbbi években elkövetett. Kezdve a rezsicsökkentés csökkentésétől egészen az euróárfolyamig.

A tömeg itt-ott azért már felhördül, sőt, amikor a „világszínvonalú” magyar egészségügyről – és annak parlamenti vitájáról – esik szó, akkor többen bekapcsolódnak a beszélgetésbe, ami nagyjából egy óra után kezdett beindulni.

MSZP fórum
Harangozó Tamás beszélt többek között az euróárfolyamról és az egészségügyről is
Pataki Gergő

Az általam ott töltött nagyjából egy óra gyorsan elszállt, az ezalatt megtartott beszédekből pedig leginkább azt szűrtem le, hogy a párt törekvése megvan arra, hogy nagyobbá váljon. Mindezt persze árnyalják a közvélemény-kutatások, melyek szerint az MSZP-nek nem a kormányra kerülés, hanem inkább a parlamenti 5 százalékos küszöb elérése lehet a célja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet